Viloperiod

Hej på er,

Just nu har hästarna en lugnare period innan det är dags att köra igång med den efterlängtade vinterträningen!

Akilles har trappat ner ridningen under en veckas tid och kommer bara att arbetas från marken fram tills nästa vecka då vi börjar rida igen. Idag står det bad på schemat så att pälsen är fin inför imorgon när det är dags att plocka fram rakmaskinen och ge sig på vinterns första klippning. Jag brukar klippa hela kroppen inkl ben, huvudet brukar jag lämna då han inte brukar bli svettig där. Jag slutar raka precis där tränset tar vid så blir det inte en alltför stor och synlig övergång. Senare i veckan besöker vi även equiterapeuten igen för en check, vi ska göra en noggrann och grundlig koll, från topp till tå!

En rolig sak som skedde igår var att vi fick får första lektion i att kunna arbeta ännu mer från marken med att flytta bogar och att stärka kommunikationen mellan oss. Min stallkompis är superduktig på horsemanship i allmänhet och vi fick med oss många tips och övningar som vi ska testa på framöver. Jag ser det som ett perfekt tillfälle att träna kommunikation från marken nu när vi ändå inte rider, då får hjärnan öva på att sortera och förstå olika signaler utan att kroppen behöver anstränga sig så mycket fysiskt. Jag tror att det kommer att göra susen för oss när vi ska ta tag i träningen igen!

På lördag är det dags för årets stora hästshow i Friends arena, det är alltid lika kul att få komma dit och inspireras av duktiga ryttare och såklart att få besöka mässområdet. Det var längesen sist i och med uppehållet som varit, men nu äntligen är det dags igen! Vi kommer att kika på förmiddagsshowen på lördag och sedan befinna oss på mässan resten utav dagen. Är det någon av er som ska åka till SIHS? Finns det något jag inte får missa i år? 😄

Kommentera