Vilket strömedel är bäst?

Vi har erfarenhet av kutterspån, sågspån ifrån en närliggande såg, halm och spånpellets. Det känns som om det finns fördelar och nackdelar med alla olika strömedel och jag tänkte höra med er vilket alternativ ni föredrar.

Just nu står Akilles på spånpellets vilket jag gillar att använda till honom. Det är lätt att mocka då kan gärna kan röra runt en del och då är halm hopplöst att mocka i. Däremot kan jag tycka att pelletsen kan bli lite dammig så man får vattna mycket. Kutterspån ser och känns mysigare att sova på men är dyrt och man behöver fylla på ofta. Vi stödfodrar dock med en fin halm så att han ska ha något att pilla med under nätterna.

Pixi står på en blandning mellan spånpellets och kutterspån, det som är noga med hennes box att det inte får bli dammigt och jag brukar försöka att mocka klart hon går in i boxen för att undvika dammet. I övrigt har jag jag även funderat på att kanske lägga in en boxmatta, är det värt pengarna? Minskar strömängden så mycket som jag har hört att den ska göra?

Ett strömedel som har fallit mig i smaken var sågspånet ifrån sågen bredvid ifrån ett tidigare stall vi stod i. Det kändes nästan som en blandning mellan spånpellets och kutterspån men var nästan helt dammfritt. Jag har aldrig provat torv eller halmpellets , däremot får jag en känsla av att vi då lika gärna kan fortsätta använda spånpellets. Vad tycker ni, vilket är egentligen det bästa strömedlet till våra hästar?

Kommentera