Viktigt med barbackaträning

Härligt med helg!

Idag har jag och Akilles roat oss med ett pass barbacka, vi skrittade endast idag då det var riktigt isigt på hemmaplan. Vi höll oss mest ute på gräset där han kunde slappna av i ryggen allra mest. Det slår mig gång på gång hur viktigt jag tycker att det är med sådana pass där man som ryttare får analysera och på ett detaljerat sätt tänka till hur väl man viktar eller ger hästen sina signaler. Jag gillar när man kommer åt hästen med alla sina muskler och kan använda sin vikt för att minimera hjälperna! Det blev väldigt många övergångar idag blandat med både skänkelvikningar och skrittpiruetter. Vi gillar att träna skrittpiruetter för att få en känsla av hur galoppiruetterna kommer att kännas när man övergår till dem. Sedan får jag alltid påminna mig själv med ingången i piruetten och måste tänka lite öppna innan jag vänder in.

Gillar ni att rida barbacka? Jag är nöjd så länge jag får sitta på något mjukt, tex ett täcke eller ett schabrak. Inte nog med att man lär känna sig själv under barbackaträning så får man också träna sin balans, det är viktigt för mig! Att inte kunna ta stöd utav sadeln eller stigbyglar utan istället får man jobba med sin core och balanssinnet.

Pigg och nöjd

Imorgon är det dags att fylla på lagret med halm igen. Vi stödfodrar just nu med halm i boxen så att tuggtiden förlängs nu när det blir någon timme mer i boxen än på sommaren. Vi fyller upp lastbilen och då räcker det i flera månader! När det är fint i gräshagarna igen så behövs det ingen halm. Jag gillar när hästarna har något att pilla med istället för att tex bita på inredningen i stallet eller bråka med grannen.

Vi fick även ett besök utav rådjuren som håller till i skogen bredvid och de är helt orädda för oss. Hela flocken traskade lugnt förbi oss och hoppade sedan över vägen och in i skogen. Tänk hur snabbt djuren kan vänja sig med varandra ändå, i ett stall vi stod i förut kryllade det utav rådjur på åkrarna, vi såg säkert minst 20 st varje dag!

Här ser ni rådjuren på gräset bredvid paddocken i förra stallet.

Kommentera