Viktigt med återhämtning

Lika viktigt som det är med träning är det med återhämtning!

Att bara träna på alldeles för länge kommer inte att bygga muskler, musklerna byggs under återhämtningsperioden efter träning, precis som för oss människor. Därför gav jag Akilles en extra lättsam dag efter söndagens massage då vi lossade på lite spänningar han hade. Imorgon däremot är det dags att rida ordentligt igen.

Ger ni era hästar någon vila? Jag planerar alltid in en längre vila under vintern men med tanke på det konstiga tävlingsåret 2020 valde jag att ge Akilles sin vila redan i oktober 2020 för att vara väl förberedda i för våren 2021. Såhär i efterhand hade jag kunnat vänta med vilan då det inte blir några tävlingar ändå. Jag gillar också att låta hästarna vila 2 dagar i rad istället för 1 för att verkligen få ut maximal återhämtning om hästen har tränat på duktigt.

Under kvällen pysslade vi med både rykt och en massa mys utöver de 40 min som Akilles gick i skrittmaskinen. Man skapar alltid ett ännu starkare band till hästen sådana tillfällen tycker jag. När man kopplar bort prestationer och istället endast borstar och kliar på alla hästens favoritställen! Likadant känns det under träningshelger eller under meeting, då får hästen all uppmärksamhet och man blir varandras trygghet!

Hoppas att ni har haft en härlig onsdag!

Gulliver och Akilles 2019

Kommentera