Vaccinering

Hej på er,

Jag har haft några dagar fyllda med jobb och sena kvällar i stallet. Därav har jag varit lite off på mina sociala medier. Däremot uppdaterar jag dagligen antingen här på bloggen eller på instagram om ni vill läsa om vad vi hittar på om dagarna.

Akilles fick som ni vet vaccin i fredags och precis som tidigare vet vi att han kan reagera på vaccinet i form av att bli otroligt stel i hela bog- och halspartiet. Det kom även samtidigt som pälsbytet vilket gjorde att han inte alls ville bli riden i måndags när jag satt upp i sadeln efter helgen. Planen var ett lugnt ridpass med bommar som jag skrev om tidigare, men redan efter ett varv i trav märkte jag att det tog emot. Han gick knappt att få ner på tygeln och det gick absolut inte att ställa åt varken höger eller vänster. Istället för att på något sätt försöka pressa honom till att presentera så skrittade vi ut en sväng för att han skulle få röra på kroppen. Jag valde även att skjuta fram onsdagens dressyrträning för att låta honom komma igång i ett långsammare tempo. Idag red vi lite på stubben följt av skritt på grusväg, och redan idag kändes han mycket bättre! Jag tror att Akilles kommer att kännas som vanligt igen på fredag, det brukar ta ca 1 vecka för honom att bli helt återställd.

Det är såklart svårt att komma från att ha en ponny som aldrig reagerar på något till att helt plötsligt ha en häst som är känslig och reagerar på flera saker så som pälsbyte och vaccin. Det tog några gånger innan vi förstod varför han betedde sig annorlunda, men nu vet vi anledningen och kan anpassa oss till det. Vi gör alltid allt för att hästarna ska må bra❤️ 2 steg fram, ett steg bak, två steg fram igen osv.

Pixi har haft en intensiv period och visar mer och mer energi för varje dag. Hon är den piggaste 21-åringen jag vet!

Kommentera