Utan dressyrsadel i 1,5 vecka

Sadelprovningen idag gick helt enligt plan. Hoppsadeln låg som en smäck tyckte sadelutprovaren och ville inte ändra på något gällande den. Den ligger helt stilla och anpassar sig fint efter Akilles markerade manke.

Dressyrsadeln ska få några justeringar, den ska stoppas om, eller fyllas ut rättare sagt. Och även minskas en halv grad i vinkel så det inte finns någon chans att den kan trycka på musklerna kring manken. Sadeln har satt sig lite sen köpet och då är det vanligt att man behöver justera just den här typen av sadlar. Vi har en Prestige Helen som vi älskar. Däremot behövde vi lämna ifrån oss sadeln för justering och får inte tillbaka den förens om 1,5 vecka!! Hur ska det gå att rida så länge utan våran älskade favoritsadel?! Vi kanske slutar upp som ett hoppekipage innan det här är färdigt 😉

Jag fick även chansen att prova en Equipe Olympia igen, jag har alltid haft ett gott öga för den sadeln sedan utprovningen förra gången. Men idag hade jag en helt annan känsla och längtade faktiskt tillbaka till min mjuka och följsamma Prestige. Spännande att känslan kan förändras så mycket på bara ett halvår.

Akilles skötte sig som en stjärna och var glad över att slippa regnet, herregud vad det har öst ner precis hela dagen. Hoppas det vänder efter imorgon.

Nöjd och glad med fibersand på mulen.

Kommentera