Uppladdning inför tävling

Hej på er,

Dagarna går i rekordfart och jag har haft många roligare saker inplanerade de senaste dagarna. Vi har bland annat dressyrtränat för Emelie vilket har gått väldigt bra, jag och Akilles fick bra hjälp med piruetterna och hur jag ska tänka för att få till en bra ingång samt utgång ur piruetterna. Höger piruett är fortfarande lite svår men nu har vi nya verktyg att jobba med. Inte nog med att vi har tränat fysiskt så har även jag fått mig en avsutten träning för att träna mer mentalt/psykiskt. Några väldigt givande timmar för mig som ofta vill att allt både ska vara och kännas perfekt, oavsett vad jag ger mig in i. Det är något som har satt sina spår och gör att utvecklingen ibland går långsammare än vad jag vill, vilket ger mig ännu mer stress. Så det har jag jobbat mycket med, jag kan inte var den enda som ibland vill mer än vad vi egentligen kan. Så, nu har vi benat ut alla känslor & tankar och kan jobba vidare med dem, jag har också några hemläxor att jobba med under sommaren.

Idag har Akilles vilat och nu börjar uppladdningen inför nästa helgs meeting. Jag längtar efter att få rida in på banan och visa vad vi går för, Akilles har utvecklats mycket sedan sist vi tävlade och jag hoppas att han ska tycka att det är kul att visa upp sig igen. Det är mitt mål för tävlingen, vi ska ha kul! För då blir allt runtomkring kul, och även om målet är att ha så roligt som möjligt ska vi även behålla fokus och precisionen i det vi har tränat på. En fin balansgång som jag hoppas att vi kan hålla oss till.

Kommande vecka väntas det extra många träningar för att få de sista pusselbitarna på plats, sen rider vi på tävlingsbanan dagen innan våra 2 starter lördag och söndag. Tänk att vi ska få tävla igen, efter ett helt år! Det trodde jag inte när kurvorna i pandemin har dalat både upp och ned den senaste tiden. Nu vill vi att vaccinet gör sitt så att det fortsätter gå åt rätt håll.

Jag vill även passa på att önska alla duktiga ponnyryttare lycka till på det kommande svenska mästerskapet som väntar. Jag minns kul hur vi hade det under mina tidigare mästerskap med alla vänner och långa tävlingsdagar!!

Många pussar och beröm!!

Kommentera