Upp som en sol…

… ner som en pannkaka!

Ungefär så såg våran tävlingshelg ut. Akilles och jag har haft en väldigt lärorik tävlingshelg tillsammans som första dagen började med en fantastisk framridning där han hela tiden var otroligt positiv, framåt och glad. Ritten belönades med helt ok procent som räckte hela vägen till första utanför placering. Kul att vi slår oss in såpass bra i resultatlistan trots att vi inte alls har ”spänt bågen”. Fokuset låg bara på att få till en lugn och stadig ritt. Dagen 2 hade vi en betydligt kämpigare dag att ta oss an, då Akilles fick tungan över bettet precis när jag fick startsignalen. Jag försökte febrilt få honom att lägga tillbaka den på rätt sida, släppte tyglarna och gjorde en skrittvolt för att få tillbaka kontakten men tungan förblev kvar på fel sida av bettet. För er som har varit med om detta vet ni att det knappt går att få fram hästen trots en glappande tygel… Det blev inte alls bra men Akilles gjorde sitt allra bästa i den situationen och tuffade snällt på under hela programmet trots att koncentrationen var någon helt annanstans än att försöka lyssna på mig. Resultatet var inget att hänga i julgranen då missarna kom tätt efter varandra och domarna dömde både ojämnt och något lågt under helgen, vi lägger denna ritt bakom oss och fokuserar på det som var bra! Många fina poäng tar vi med oss.

Det är lätt att självförtroendet får sig en törn efter misslyckade ritter inne på tävlingsbanan, men vi får inte glömma bort att det är djur vi handskas med. Djur som aldrig själva har valt att tränas och tävlas, men som ändå ställer upp i alla lägen. Ett motto som jag älskar och även påminner mig själv om då och då är – Älska hästen först och sporten sen!

Jag och Akilles älskar att trava omkring innanför det vita dressyrstaketet lika mycket som vi älskar att galoppera fort på grusvägarna eller att skritta barbacka i skogen en sommarkväll, och det är viktigt att komma ihåg när prestationsångesten kickar in.

Jag hoppas att ni har haft en trevlig helg, kanske har några av er varit i Stockholm under LGCT? Vi har med spänning följt vissa klasser på TV och jösses vilken toppform svenskarna bjuder på gång efter gång. Vi blir verkligen bortskämda med bra och fin ridning.

Efter tävling blir det mys i hagen med sin bästa kompis 💖

Kommentera