Tuffa tider

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja eller hur jag ska utforma detta inlägg på rätt sätt, därför ber jag er att hålla tillbaka eventuella pekpinnar och ha förståelse för att vi befinner oss i en svår och orolig situation i världen just nu.

Tillåts man att vara glad trots det som sker i Ukraina? Vad är tillåtet och inte tillåtet att dela på sociala medier? Ska man skänka pengar och engagera sig? Är det okej att lägga ut samarbeten och fortsätta sitt arbete på sociala medier?

Frågorna som florerar är såklart många och jag har funderat på hur jag vill att mina sociala kanaler ska bedrivas och formas i denna kris, för jag finner inga ord över hemskheterna och oroligheterna som pågår just nu. Vi i Sverige är otroligt priviligierade i just denna situation och tacksamheten över de allra minsta sakerna i livet blir nu extra stor.

Jag vill att min blogg och mina övriga sociala medier ska vara en trygg webbplats att besöka, och med det sagt kommer uppdateringarna här och på min instagram att pågå precis som vanligt. För att jag tror att många behöver en plats att kunna befinna sig på där allt är ”som vanligt”, även om världen runt om snurrar i alla olika riktningar. Bloggen kommer att fortsätta att vara en safe-zone där vi kan diskutera hästar och ridsporten i stort och smått, där ni kan få följa med mig i min vardag med hästarna, diskutera roliga frågeställningar och även ta del utav gästinlägg.

Det är svårt att uttrycka sig, men med hänsyn till vad som har sagts utifrån myndigheterna är det okej att fortsätta att leva sitt liv som vanligt, det är okej att vara glad och det är okej att umgås med vänner och bekanta utan att känna skuld. Det är också okej att till exempel välja att avstå från publicering av samarbeten och att belysa sin följarskara om vad som händer i världen. Om du vill finns det möjlighet att hjälpa utsatta människor genom att skänka pengar, eller via andra hjälporganisationer, korrekt information finns att hitta på myndigheternas webbsidor.

Jag vill avsluta det här inlägget med att en glad nyhet och berätta att imorgon kommer det att publiceras ett gästinlägg från ingen mindre än sociala medier-profilen, stallchefen och den framgångsrika ryttaren Charlotta Lundblad! Hur är det kombinera livet som tävlingsgryttare och stallchef? Vilken ryttare inspirerar Charlotta allra mest? Ni får svar på dessa frågor och många fler imorgon kl 14:00 här på Ryttarsnack.

Tacksamheten över mina hästar och att dela vardagen med dem är ENORM! ❤️

1 Kommentar

  1. Emma den 10 mars 2022 kl 15:57

    Givetvis kan vi inte sluta att leva och glädjas åt det vi har, vi har alla våra jobb, sociala medier osv och det innebär ju på inget sätt att vi inte är uppmärksamma på det hemska som händer i omvärlden, men vi kan inte bara fastna i det heller. Det är tragiskt och jag har gråtit åt allas öden både människor och djur och önskar såklart att man kunde göra mer för dem och känner en del oro över framtiden. Jag är också lite tacksammare för allt jag faktiskt har här hemma och att mina nära och kära och pälsklingarna mår bra.

Kommentera