Träna tillsammans

Äntligen fredag och nu är det helg! Det har varit en trött vecka mentalt efter flytten, det känns som om vi gjorde helt rätt val och vi trivs hittills jättebra 😊

Vi tränade för Emelie i onsdags där hon även fick hoppa upp en stund på Akilles. Han var mjuk som smör när jag fick ta över tyglarna igen! Det var kul att känna den känslan, och nu ska vi jobba vidare med lösgjordheten. Emelie verkade nöjd och sa att han var rolig att jobba med, vilken tur för mig för då kanske hon vill hoppa upp ännu en gång!

Igår gick vi en promenad och bekantade oss med de nya miljöerna och hittade en fin grusväg som kommer vara perfekt att trava och galoppera på. Idag blev vi inbjudna till den regelbundna fredagsträningen i ridhuset där det brukar läggas fram bommar eller små hinder. Mycket riktigt blev den en bomövning idag med hela stallgänget samlat. Det var såå kul att få rida tillsammans med stallkompisarna och hästarna tyckte att det var riktigt roligt att kliva över bommarna. Bra för våra dressyrhästar!

I helgen blir det nog två lugna uteritter för att vi ska få röra på oss. Nästa vecka kan vi börja trappa upp träningen igen och köra på mer som vanligt, jippi! Akilles är en riktig clown i stallet och visar gärna upp sitt partytrick som är att lyfta på mulen för att få godis. Han är även förtjust i sin mash som han får nästan varje dag, det är bara St Hippolyts mash som duger för herrn. Vi har provat andra märken men det vill han inte alls ha. Mash är ett bra komplement för att hästarna ska få i sig till exempel vätska. Jag brukar även lägga i elektrolyter efter med krävande pass eller ridturer där han svettats mycket.

Hoppas ni får en mysig fredagskväll. Vad ska ni hitta på i helgen?

Stallets clown

Kommentera