Tips på övningar

Hej!

Det är fredagkväll och jag har inget bättre för mig än att skriva ett inlägg till er! Inom kort kommer det att ske en förändring för min och hästarnas del, det kommer också att komma ut lite nya samarbeten med företag jag verkligen står bakom och gillar deras produkter. Mycket på gång med andra ord.

Jag tänkte skriva om onsdagens dressyrträning och uppdatera er med en del övningar som vi har fått med oss hem. Sedan den första träningen med Emelie har vi eftersträvat en mer avslappnad och följsam känsla, Akilles som har en tendens att trycka upp nacken och spänna bogarna har fått jobba helt annorlunda med kroppen än vad han är van vid. Jag har också fått tänka om en del och mitt största fokus just nu är att han ska ställa och forma sig för min skänkel, inte handen. Jag har tidigare upplevt att det är mycket att hålla i handen under passet och det måste vi komma bort ifrån.

Jag har fått tips om att jobba på stora volter där jag ska ställa inåt, rakrikta och sedan ställa utåt. Det här är en evighetsövning som går att göra i alla gångarter. Hästen ska svara för skänkeln och vid behov leder jag handen ut mot knät för att få till den sista ställningen, aldrig bakåt. Bara utav den här enkla övningen har jag fått en mer avslappnad och följsam häst. Vi jobbar mycket grunder just nu och har brutit ned galoppombytena i flera olika steg. Tidigare har vi gått mer på känsla än precision men det har vi nu fått hjälp med. För att ett byte ska kunna bli bra måste jag som ryttare ge hästen rätt förutsättningar. Därför har jag fått traggla på en hel del med avspändheten på senaste. En övning som har hjälpt oss mycket är att rida förvänd galopp och på långsidorna gå in i en förvänd öppna. På så sätt får jag ställa och forma för innerskänkeln och samla upp energin i yttertygeln. När jag har hittat en bra och frisk galopp kan jag ge byteshjälpen. Jag som ryttare är lite mer kvick i bytena till höger än till vänster. Det låser sig lite till vänster och jag hamnar därför efter i rytmen, bakläxa till mig!

Idag åkte jag och Akilles iväg till ridhuset på egen hand för att rida programdelar inför imorgon. Jag kände att jag behövde rida piruetter, skolor och någon bytesserie då vi har lagt fokus på så mycket annan ridning på senaste. Och oj vad det har givit resultat! Akilles var med på noterna och jobbade på igenom hela kroppen. Jag har därmed en bra känsla inför imorgon och vi är supertaggade. Jag uppdaterar mer under morgondagens på instagram stories 😊

I lastbilen påväg hem efter ridpasset! Maskoten är alltid med på lädergrimman.

Kommentera