Tips för hästar som lätt får skav

Hej!

Nu i vintertider (eller jag menar skavtider) är det lätt att hästarna får skav utav det mesta. Sadelgjord, schabrak, sporrar, tyglar m.m. Därför tänkte jag tipsa er om några produkter som underlättar denna säsong.

  1. Eskadron Sadelpad i lammskinn. Perfekt att lägga under schabraket för att undvika skav. Man fäster den extremt tunna padden under schabraket och den fyller sin funktion något enormt. Rider jag ett pass utan padden i dessa tider får Akilles skav direkt. Många rider också med en renskinnsfäll, men kom ihåg att lägga den åt rätt håll så att inte renhåren sticker hästen i huden.
Bild lånad ifrån: https://www.horze.se/sadelpaddar/eskadron-sadelpad-lammskinn/17670.html#color=NTL&gclid=CjwKCAiA_Kz-BRAJEiwAhJNY7znEDkiS9ps8zpPbUCJo155cO2nmk_qU5gyaWcNt2oqdhu24Nu3__RoCS8cQAvD_BwE

2. Tygelludd är perfekt att trä på tygeln för att undvika skav på halsen. Billiga och lätta att tvätta i maskin!

Bild lånad ifrån: https://www.hogstaridsport.com/hastutrustning/huvudlag/tillbehor/tygelludd-brun-1

3. Sadelgjordstunnel är ett bra tips för hästar som får skav efter sadelgjorden. Har du en bred gjord? Klipp tunneln i 2 mindre delar och fäst på varsin sida, oftast är det inte precis under magen som hästen får skav.

Bild lånad ifrån: https://www.horze.se/gjordtillbehoer/horze-harleigh-sadelgjordstunnel-i-faarskinn/14684.html#color=OWH

Blir hästen såpass påverkad är det bäst att låta den vila sig ifrån den specifika utrustningen ett tag, men för att förebygga detta kan du använda något utav tipsen ovan.

Vad har du för tips att dela med dig utav om din häst får skavsår?

Trevlig kväll!

Emma

Kommentera