Throwback Thursday – Min och Akilles första tävling

Snart har ännu en torsdag passerat och ni ska därmed få hänga med när jag och Akilles startade vår allra första tävling tillsammans. Det var också min första start någonsin på storhäst!

Fredagen den 12e april 2019 minns jag hur jag stod och skulle förbereda knopparna på Akilles, hans man var precis som nu lite avskavd från täckena efter den kalla vintern och det var egentligen bara 3 st knoppar som blev bra. Resten var ett tappert försök av att få ihop de få korta stråna till två extremt små knoppar. Vi hade även fått hem det nya sponsortäcket ifrån Sala Equicenter som jag kommer ihåg att han fick ha på sig i transporten påväg till tävlingen.

Knopparna🙄 3 stora & två små

Starten skulle ske hos Hallstas Ridklubb där vi aldrig hade varit förut och det är alltid lite nervöst att komma till nya ställen som man inte känner till, speciellt eftersom att jag, som ni fick läsa tidigare i veckan, gillar att visualisera mina ritter i huvudet. Det var lite pirrigt att tävla på en storhäst som hade resultat sedan innan, hur skulle den nya ägaren tänka? Red jag tillräckligt bra för att vara på MSV C nivå? Och så vidare…

Väl inne på banan skötte sig Akilles som den gentleman han är och jag kom ut ifrån ridhuset väldigt nöjd och glad. Jag var lite besviken på mig själv när vi fick några galoppinslag i traven men tappade nästan hakan när vi såg resultatet tickade på. Vi slutade på hela 70,833 % och blev därmed delad tvåa i klassen. Wiho vilken fin start vi fick tillsammans! Vi alla var så stolta och nöjda över att vi hade presterat en sådan lugn och stabil runda trots att vi inte kände varandra så bra då. Den här starten har lagt en fin grund i hur vi än idag samarbetar med varandra inne på tävlingsbanan.

Tänk att vi i dagsläget, mindre än 2 år senare tränar för att kunna rida U25 klasser innehållande både piaff, passage och byten i varje inför framtiden!

Har ni någon solskenshistoria eller en speciell första start med eran häst eller ponny ni vill dela med er utav? Skriv i kommentarerna så kan ni peppa andra som kanske i detta nu är nervösa över att tävlingarna snart kommer igång igen (för vissa utav oss). Eller har du något roligt tävlingsminne som alltid kommer att finnas med i tankarna?

Kommentera