Throwback Thursday – drömmen som blev sann

Idag är det torsdag som numera innebär throwback thursday där ni ska få hänga med och återuppleva ett gammalt minne jag vill dela med mig utav.

Sedan jag började rida dressyr på min ponny för 7-8 år sedan hade jag ett mål – SM i ponnydressyr. Vägen dit kändes otroligt lång då våran första start innanför det vita dressyrstaketet landade på 44%. Vi bättrade på oss riktigt snabbt och redan ca 1 år senare vann vi nästan exakt alla våra starter vi ställde upp i och red samma program men nu på 76%. Vi fortsatte att kliva upp i klasserna och lyckades sätta ett sm-kval på våran första nationella tävling, jag var överlycklig. Våren efter satte vi det sista kvalet och var därmed färdiga för min stora dröm.

SM 2016 gick nere i Dagstorp nära Löddeköpinge så vi hade en ca 10h lång resa ner med ett antal stopp på vägen. Mina förhoppningar var inte alls särskilt höga då vi faktiskt redan hade nått målet att få kvala och därmed vara redo för ett svensk mästerskap. När vi väl kom fram under eftermiddagen fick vi lasta ur och lokalisera oss till boxen bredvid vår klubbkamrat Alma och hennes lilla B-ponny. Jag minns hur varmt det var i tältstallarna under dagarna när solen låg på och jag var i stallet ca 1 gång i timmen för att spola av Gullivers kropp med svalkande vatten. Trots värmeböljan slutade vi upp på en 6e plats i totalen vilket var mindre än 1% ifrån att rida a-finalen och küren som vi hade fått låna. Jag var sååå nöjd, tänk att vara 6e bästa c-ponny ekipaget i Sverige efter vårat första SM tillsammans. Jag minns att vi slog personbästa och att alla var tårögda när vi skrittade ut ifrån banan då man kunde se liveresultatet i appen! Jag svävare på moln hela bilresan hem.

Den här tävlingen gav mig ett kvitto på att det går att nå sina drömmar! Vi tränare hårt och la upp en långsiktig plan som resulterade i denna historia. Inte nog med det fortsatte vi att rida SM varje år tills dess att jag blev för gammal, vi hann rida i elitserien 4 år i rad där vi ofta fightades om placeringar bland d-ponnyerna och vann även flera DM-guld våra sista år tillsammans. Jag saknar dig lilla ponnyprinsen Gulliver, tänk att vi gjorde hela resan från 0 till 100 trots att du bara var en tjock liten 3-årig när vi fick hem dig.

Idag lever min gamla ponny livet som läromästare och jag hoppas att det nya ekipaget någon gång får uppleva samma sak som jag gjorde med honom, lyckan och stoltheten av att få uppnå sina drömmar under ponnytiden.

I dagsläget ser det långsiktiga målet nästan likadant ut, men denna gången vill jag och Akilles rida SM för U25!

Varmt i ridhuset!!
Gulliver är expert på att dela ut pussar
Mitt instagraminlägg ifrån SM 2016

Kommentera