Tävlingsstopp till och med 30 juni 2021

Svenska Ridsportförbundet beslutade under torsdagen att alla tävlingar är fortsatt inställda till och med den 30 juni 2021. Undantaget är dock barn upp till en viss ålder samt yrkesverksamma ryttare.

Citat hämtat ur Tidningen Ridsports artikel 2020-12-11.

Igår eftermiddag möttes jag utav nyheten att det är fortsatt tävlingsstopp till och med 30 juni 2021. Jag ska vara ärlig och säga att jag suckade högt och tappade hoppet lite när jag läste detta. Ända sen jag gick över till storhäst har våra tävlingssäsonger påverkats utav både kvarka som satte stopp våren 2019, och nu covid-19 som har satt stopp för nästan hela 2020 och nu minst halva 2021.

Vi alla måste ta vårat ansvar såklart, även om det är tråkigt då många inkl mig motiveras utav att tävla och mäta sin utveckling i det. För det är just att kunna mäta sin utveckling som enligt mig känns svårare utan en tävling eller programridning. Det är lätt att träna på framåt och lära sig nya saker, men hur långt har vi egentligen kommit och vart skulle resultatet stå sig i listan?

Efter ett tags reflekterade har jag ändå landat i att detta inte är någon katastrof, det är lika för oss alla. Jag ska fortsätta att följa min planerade ”tävlingsplan för 2021” gällande vilka klasser vi ska rida och när. Detta gör att vi ändå kan hålla oss till planen och inte hamna efter. Man får ha i sitt mindset att ”om 1 månad ska jag gå in och göra en start i exempelvis MSV A”, och då ska alla bitarna i programmet sitta tills dess. Sen kan man bestämma en tidpunkt där man rider upp programmet hemma för att se hur väl utvecklingen stämmer överens med verkligheten, även om programmet inte döms utav en eller flera domare. Jag tänker passa på att rida upp program under våren för min tränare som kan ge oss tips!

Vi har tack och lov många saker att lära oss tills att det är dags att kunna ge sig ut och tävla igen, vilket glädjer mig att vi framförallt kan träna på utan att känna någon press utifrån. Min plan är att vi borde bara på topp om ca 1-2 år, och då får vi förhoppningsvis tävla igen. Däremot förstår jag er som ligger nära en övergång till en högre åldersgrupp, kanske har du gått miste om ditt sista ponnyår? Eller juniorår? Då har jag extra mycket förståelse att det känns tråkigt att inte kunna vässa formen och slåss om placeringar när man troligtvis har planerat för detta i flera år.

Hur tänker ni kring tävlingsstoppet fram till sommaren 2021? Har ni några tips på hur man lyckas att hålla motivationen uppe?

Jag låter såklart mina mål om att debutera PSG och Intermediere kvarstå, jag vill (om det är möjligt) även kvala och rida LAG SM 2021, någon vi inte hann med förra året då det vara alldeles för tight med tid tyvärr.

Vi får vara tacksamma och glada över friska hästar och familjer! Och såklart peppa varandra!

PS, det finns nu en tävling på min instagram där en lycklig vinnare kommer att vinna en sadelutprovning ifrån ER Saddlery som hjälpte mig att prova ut vinnarsadeln.

/Emma

6 Kommentarer

 1. Jenny den 12 december 2020 kl 21:58

  Tävlar inte med min häst men ser ändå fram emot att få fortsätta utvecklas ihop med henne och träna så mycket vi kan för vår tränare 😊

  • ryttarsnack_admin den 15 december 2020 kl 08:19

   Åh vad roligt! Att tävla är ju bara en del inom ridsporten, de är det vardagliga arbetet kring hästarna som man värdesätter allra mest <3 2. Rebecka den 12 december 2020 kl 23:40

  Kloka ord! Och vilka spännande mål du har, håller tummarna för att du når dom utan problem!

  För att bibehålla sin motivation tycker jag man ska utmana sig själv lite extra. Jag har bokat in extra träningar varje vecka nu och börjat träna på lite svårare moment med mina hästar, så kanske man kan starta en klass högre när tävlingsstoppet når sitt slut! Ett halvår går ändå ruskigt fort, känns som igår det var sommar ute 😅

  • ryttarsnack_admin den 15 december 2020 kl 08:18

   Tack Rebecka!
   Vad roligt att få höra dina tankar. Att utmana sig själv lite extra låter som ett framgångskoncept:) 3. Emma den 13 december 2020 kl 08:41

  Kloka ord! Vi alla måste försöka stoppa detta tillsammans så kanske vi snart får tävla igen! <3

  • ryttarsnack_admin den 15 december 2020 kl 08:17

   Tack för dina fina ord! Vi får kämpa oss igenom denna tid tillsammans <3Kommentera