Tandläkarbesök

Hej,

I fredags blev både Akilles och Pixi kollade av tandläkaren som kom ut till stallet. Det var en till häst inbokad så mamma hann hjälpa mig med att motionera hästarna innan tandläkarbesöket, tack!😊 Både Pixi och Akilles fick tummen upp av tandläkaren som inte hittade några stora avvikelser. Skönt att båda två, som nu börjar bli till åren, fortfarande ser fina ut i munnen. Extra kul var det att Akilles fick beröm för sin fina mun trots att han går med kandar några dagar i veckan(dressyrpass) och tränsbett/hackamore övriga ridpass. Inte en tillstymmelse till skav eller tryck av betten vilket var härligt att höra. Tandläkaren lät nästan lite förvånad då man ofta ser något spår efter betten på hästar som tränas så mycket som Akilles gör.

Vi passade även på att vaccinera båda hästarna. Akilles vaccineras var 6e månad då han tävlar och är runt på många olika ställen varje år, medan Pixi som mest är på hemmaplan vaccineras 1 gång per år. Stackars Pixi är även spänd och nervös så fort en veterinär eller liknande sätter foten i stallet. Såna gånger undrar man vad hästarna har varit med om tidigare i livet. Hon var däremot riktigt duktig denna gång och det gick bra att sticka henne på första försöket❤️

Med tanke på att vi vaccinerade i fredags har hästarna tagit det lugnt i helgen. Vi promenerade en stund idag men imorgon ska jag hoppa upp i sadeln jag igen. Stallgänget ska ha en gemensam bomträning så jag och Akilles ska vara med och motionera lätt över bommarna. En annan rolig och spännande sak som händer första veckan i oktober är att jag har bokat in oss på vår första terrängträning!! Vi kommer att coachas av en duktig ryttare som har en nybörjargrupp vi får delta i. Terrängbanan är på grus och sand så vi behöver inte brodda. Wiho vad kul det ska bli att få galoppera omkring och rida igenom vatten trots att jag är lite mesig för hinder som är högre än 50 cm haha. Håll tummarna för oss!

Pixi tidigare i veckan

Kommentera