Tack Sala Equicenter

Hej!

Jag vill i dagens inlägg lyfta fram en utav mina samarbetspartners Sala Equicenter och goa Malin!

I flera års tid har jag nu känt Malin som är grundare utav Sala Equicenter. Malin är utbildad equifysioterapeut och har jobbat med hästar i mååånga år, där hon bland annat jobbar mycket med både djupvågor och laser.

Hästens muskler används dels för att utföra rörelser men även för att motverka en för stor rörelse. Musklerna är antingen i en uppbyggnads-/ eller nedbrytnings-process. När du tränar din häst så är det nedbrytning och dagen efter är det en uppbyggnads-process. Det är därför viktigt att hästen får vila mellan hårda träningspass så att musklerna hinner återhämta sig.

Såhär skriver Malin i ett inlägg på sin hemsida och tänk så viktigt det är med att hålla våra hästars leder och muskler i ett fint skick. Oavsett om hästen tävlas eller inte. En frisk häst är en glad häst!

När jag fick chansen att praktisera hos Malin en dag i veckan öppnades en helt ny värld för mig, vi åkte iväg och träffade många kunder i olika stall varje arbetsdag. Dressyrhästar, hopphästsar, stora hästar, små hästar osv. Allt ifrån högt satsande ryttare till dem som endast rider några dagar i veckan. Vi var där för att hjälpa hästarna att få rätt förutsättningar till att läka, eller för att hjälpa hästarna till en högre prestation genom att släppa på eventuella spänningar och liknande. Att jobba som equifysioterapeut handlar inte bara om att ha koll på hästens anatomi, utan att kunna plussa ihop 1+1 och förstå varför hästen ser ut eller beter sig som den gör. Får den rätt mängd foder? Har hästen rätt sadel eller övrig utrustning?

När jag så småningom började lära mig mer och mer så växte också intresset av någon gång få jobba på ett liknande arbetssätt i mitt liv. Tänk att varje dag få hjälpa kunder och deras häst till att bli och må ännu bättre! Många ryttare använder sig utav terapeuter för att arbeta preventivt, vilket betyder att man jobbar i syfte för att undvika eventuella skador. Arbetar man på ett sådant sätt kan man därmed slippa många behandlingar hos veterinär som istället kanske hade behövts. Att arbeta i preventivt syfte har sedan dess varit min egna filosofi!

Jag vill verkligen uppmana er alla till att ha en sådan person i erat team. En person man kan luta sig tillbaka och lita på. Det behöver inte vara just en equifysioterapeut eller en veterinär, det kan helt enkelt vara en person i din närhet med erfarenhet. Det kan lösa så många gåtor och frågeställningar man själv går och grubblar på. Med detta inlägg vill jag även tacka Sala Equicenter för vårat samarbete 2020 och även julklappen (som jag inte har öppnat än).

Sala Equicenters dekal finns också loggad på min lastbil om ni någon gång skulle se mig på vägarna. För att visa min tacksamhet tillbaka till mina samarbetspartners/sponsorer har jag skickat ut en julgåva till företagen och det verkar ha mottagits med stor tacksamhet vilket glädjer mig.

Är det något ni skulle vilja veta mer om hur det är att arbeta som equiterapeut? Hit me up så ska jag se om Malin vill svara på några utav era frågor!

Kommentera