Svar på frågestund

Hej,

Jag lovade att svara på några av era frågor som ni ställde via instagram förra veckan!

Hur ser du på framtiden med jobb, hästar m.m.?

Intressant fråga! Jag har funderat mycket på frågor som denna och drömmer såklart om att kunna bo på en egen gård med hästarna uppstallade i ett fint och harmoniskt stall på gården. Sedan drömmer jag också om att någon gång starta och driva ett eget bolag, har inte bestämt mig för vad jag vill inrikta mig på än men att få jobba med något som jag brinner för till 100% är något jag alltid siktar mot. Inom några år vill jag även äga en hund. Gällande hästarna så har jag inte bestämt mig längre än vad jag vill göra med min tid tills jag blir för gammal för U25, men jag har mål och visioner om att få utbilda några unghästar. Ett sort mål är att debutera Grand Prix i framtiden.

Har du något favoritmärke på utrustning till häst och ryttare?

Jag gillar Back on Tracks produkter både till häst och ryttare, det är få märken som konkurrerar med BoT. Jag har några ridleggings från Maya delorez som jag gillar, jackor från Uhip, ridstövlar från DeNiro, sadel från Prestige och Antares. Tycker också att Pikeur, Samshield och Cavalleria Toscana har fina produkter. Mycket handlar om vad jag och hästarna trivs i.

Har dina hästar några smeknamn?

Hmm ja några få. Min gamla ponny hade säkert 15 olika smeknamn men Pixi och Akilles har några färre. Pixi heter egentligen Please For Give Me så Pixi är redan ett smeknamn, annars kallas hon för Pixen, Pixan, Lillan och Prinsessan. Akilles kallas mest för Akilles men även Prinsen och Killes (som Akilles fast utav A), jag tror att han kallades för Acke förut men det är inget namn vi har tagit efter.

Längtar du efter att tävla?

JA! Oj vad kag längtar efter att få ta på mig vita ridbyxor, fracken och knoppa manen. Men än så länge får vi träna och förbereda oss så mycket vi kan inför eventuella tävlingar i höst.

Går Pixi och Akilles tillsammans i hagen nu?

Ja, de går tillsammans i hagen vilket de älskar.

Stegrar eller bockar Akilles någonsin med dig?

Nej, Akilles har aldrig stegrat eller bockat med mig. Han har försökt ”bocka” någon gång men det händer inte så mycket haha.

Tips på hur man kan motionera en överviktig ponny?

Ut och galoppera! Få upp flåset och rid mycket intervaller eller övningar så som travbommar där hästarna får ta i med hela kroppen. Du kan också minska på grov- och kraftfodret om det är möjligt.

Kommentera