Svar på en läsarfråga

Jag fick en fråga som löd ”Kan du visa upp vilka bett du rider med?”. Och självklart kan jag göra det! Så här kommer en sammanfattning på vilka bett jag rider med, det varierar en del beroende på vilken känsla jag är ute efter men såhär det min standarduppsättning ut:

Dressyrpass eller joggingpass rider jag på ett vanligt tredelat tränsbett med rörliga eller fasta ringar. Just nu rider jag med rörliga ringar på bettet då det ger bäst känsla. Jag kan även variera med ett baucherbett om jag vill få lite extra stöd i handen.

Uteritter eller hoppning rider jag antingen med ett pelhambett eller med hackamore. Detta beror på att Akilles kan bli stark, speciellt under uteritter och då funkar pelham eller hackamoret bäst. Men om jag bara ska skritta så väljer jag helst träns och tredelat tränsbett .

På dressyrträningar eller tävlingar rider jag oftast med kandaret, ca 1-2 dagar i veckan brukar det bli. På kandaret har jag ett tunt bridongbett, det är tredelat med rörliga ringar. På kandaret sitter det även en stång med tungfrihet. Jag tycker att denna kombination funkar bäst i dagsläget.

Jag har tidigare haft ett Sally bett ifrån Fager men fick inte känslan jag sökte efter så det valde jag att sälja. Jag är lite sugen på att testa ett tvådelat bett med lock-up funktion och se om det skulle funka bra. Vilket är ditt favoritbett? Om jag måste välja ett bett att rida med för resten utav all tid framöver så skulle det vara ett vanligt hederligt tredelat tränsbett, snällt och enkelt.

Hoppas att du är nöjd med svaret på din fråga 😊

2 Kommentarer

  1. Rebecka den 22 februari 2021 kl 22:42

    Vad intressant att du upplever att hackamore funkar utomhus på en stark häst! Mina lever loppan när jag rider ut på hackamore, det blir ofta en ridtur med livet som insats haha 😂

    Jag tycker det är supersvårt med bett, så kör oftast bara på ett hederligt tredelat. Funkar på mina!

    • ryttarsnack_admin den 23 februari 2021 kl 11:28

      Haha ja visst är det roligt? 😀 Det tog mig nästan 2 år att våga mig på att testa hackamore och jag ångrar mig inte en sekund att vi valde att göra det! Jag trodde att det skulle bli som att hålla en tegelsten i händerna men det fick helt motsatt effekt!!Kommentera