Summering

Hej,

Igår skrev jag ett inlägg som handlade om mina förväntningar och planer inför gårdagens dressyrpass. Idag tänkte jag dela med mig utav hur det faktiskt gick. Vi jobbar vidare med fokus på lösgjordheten då det är A och O i alla våra träningspass.

Vi började som planerat med att lägga in ett lättare arbete för att mjuka upp oss både psykiskt och fysiskt, därefter blev det en del öppnar, slutor och volter. Här fick jag en bra känsla men jag hade önskat lite mer mjukhet och lösgjordhet i bogarna. Att rida i vänster varv är en mycket större utmaning för oss än att rida i höger varv där Akilles formar sig för inneskänkeln mycket bättre. När jag ändå fick en såpass bra känsla i detta arbete la vi in lite fler galoppombyten som blev BRA! Något byte blev lite hastigt men i övrigt bytte han super, gör jag rätt.. ja då blir det rätt. Här fick vi kvittot på att träningen går framåt. Även piruettarbetet kändes väldigt bra idag, det svåra varvet kändes mycket lättare än det vi brukar vara som bäst i. Intressant.

Tillslut stretchade vi ut ordentligt på långa tyglar, något som vi också jobbar med att bli bättre på! Förresten, istället för galoppslutor valde vi att rida dem i trav då galoppen hade känts såpass bra.

Trots storm och regn utanför ridhuset lyckades vi få till ett bra träningspass helt på egen hand. Det är nyttigt för mig som ryttare att resonera och reflektera över våra träningspass för att se vad vi behöver bli bättre på, men också för att kunna se utveckligen vi ständigt är i.

Brukar ni också skriva ner eller reflektera över träningarna? Det finns många bra appar där man kan registrera sina pass vilket är toppen!

Full fart framåt!

Kommentera