Strömsholm 17/10

Hej på er,

Igår fick vi äntligen packa lastbilen igen och åka till Strömsholm för tävling. Vår fjärde start i St Georges skulle gå utav stapel och vi hade starttid ca halv två. Starttiderna tidigarelades kvällen innan så vi fick planera om en del, men allt löste sig fint ändå.

Jag hade en bra känsla inför starten eftersom att vi hade varit inne på tävlingsbanan dagarna innan. Det är ju en speciell atmosfär inne i ridhuset som både häst och ryttare kan bli tagna utav. Sen är det mycket stora och fina dekorationer, digitala skärmar och planscher överallt som många reagerar på. Och så även Akilles! Jag hade redan innan bestämt mig för att detta skulle bli en ritt där vi samlar erfarenhet, vi är inte redo att spänna bågen än. Vi fick till en hyfsat fin ritt, dock en del missar i galoppbytena uppe vid domarna som satt nära gjorde såklart att procenten drogs ner litegrann. Vi har många 7or i programmet som behöver bli fler för att vi ska nå upp ännu högre i procenten, totalt slutade vi på 63,3% vilket var en rättvis bedömning för dagens ritt, klassen var även 3*/nationell vilket gör att domarna lägger in en extra växel om man jämför med den 2*/regional.

Jag visste inte riktigt vad jag kände efter ritten, jag var inte wow-glad, men inte heller besviken på något sätt. Mer taggad på att få göra om och göra rätt. I dagsläget är det spänningen som sätter käppar i hjulen för oss, och det är helt naturligt i och med att vi sätter större press på både takt, form och tempo i träningen just nu. Det gäller att hitta den där fina balansgången mellan spänning och spänst! Just nu tar spänningen över men jag vet att om vi jobbar bort den kommer resultaten att komma därefter. Så, nu har jag ännu mer blodad tand inför nästa start om 3 veckor innan vinterträningen kan börja.

Det roligaste är att vi under alla 4 starter i år har klarat kvalgränsen in till lilla rundan som var ett av årets mål. Det gör att vi kan ta det lite lugnare gällande kval nästa år, ingen stress 😊

Kommentera