Sociala Medier med Emma Jessen

Hej! 
Jag heter Emma och är 26 år från Norrköping. Jag är en aktiv och positiv tjej som hållt på med hästar hela livet. Idag äger jag en 12 årig valack efter For pleasure som heter Flavius men kalls för Flugan. Vi har hängt ihop i snart 5 år och det var kärlek vid första ögonkastet. Tillsammans tränar och tävlar vi hoppning. I familjen finns även två islandshästar som min syster äger, Mjölnir och Ivaldi. När jag inte hänger i stallet jobbar jag som sjuksköterska. 
Jag har alltid gillat att fota och djur har såklart varit det roligaste motivet. När jag var mindre och internet kom (ja jag är så gammal) så var det stallet.se som gällde. Där skapade man olika hästar och varje häst hade en profilbild. Profilbilden skulle vara en snyggbild tagen med systemkamera och hästens namn skulle vara photoshopad på bilden. Detta gjorde att jag gjorde olika sysslor hemma för att tillslut få en egen kamera av mina föräldrar. Jag köpte photoshop och lärde mig på egenhand hur det funkade.
Idag tycker jag att instagram är väldigt roligt och när jag köpte Flugan skapade jag en hästinstagram för att dela med mig av våran vardag ihop. Kontot började växa och jag började uppdatera mer och mer. Idag har mitt konto över 18.000 följare och jag är så tacksam för det. Jag vet att många är nyfikna på hur kontot växte och hur det här med samarbeten funkar och jag tänkte berätta lite om hur det började för mig.
Jag flyttade till en annan stad strax efter jag köpt Flugan för att plugga. Min instagram var då som en dagbok för min familj och vänner hemma i Norrköping. Jag hade en dröm om att få fler följare och även att få samarbeten på instagram. När jag hade runt 2000 följare kunde man ansöka om att bli ambassadör för Agria. Jag gjorde det och höll på att ramla av stolen när de valde mig, jag kunde knapp tro att det var sant. Detta ledde till att jag syndes mer och fick fler och fler följare. Jag försökte uppdatera mycket och känna av vad som var intressant att se och läsa. Jag har alltid försökt vara aktiv på andras konton och är väldigt noga med att svara på meddelanden och kommentarer.

Idag har jag samarbeten med bland annat Uhip, Nocco och Horseonline. Företag som jag tidigare drömt om att få jobba med. Jag får ofta frågan om hur man går tillväga för att få samarbeten och det man kan göra är att maila företaget. Skriva info om sig själv, berätta vad man kan erbjuda och vad man önskar i utbyte. Det är viktigt att samarbetet gynnar båda parterna. Det är också flera företag som annonserar om att de söker ny ambassadör och man kan då söka via den vägen. 

Glöm nu inte att följa mig och Flugan på instagram @emmajessens.

Om ni har fler frågor får ni gärna skriva i kommentarerna!

Emma & Flugan

1 Kommentar

  1. Rebecka den 24 mars 2021 kl 21:11

    Kul med en Norrköping-tjej! 🤩 Vad innebar samarbetet med Agria? Häftig resa du gjort!

    1

Kommentera