Snö & broddar

Här om dagen broddade vi hästarna så att de kan gå ut i gräshagarna igen nu när det har frusit på! Vi har lyxen att ha hästarna i grushagar när leran är som värst vilket är superskönt, det har gjort susen för Akilles vita bakkotor där han annars kan få mugg. Det har även fallit några centimeter snö så nu är det mycket ljusare ute igen.

Det som är tråkigt med broddar är att skaderisken för små sår blir större och sen vill jag inte ställa in Akilles med brodd i lastbilen vilket gör att jag måste brodda i och ur ofta. Brukar ni åka med hästarna i transporten/lastbilen även med brodd? Jag tänker även på att vara extra försiktig och går inte med hästen över eventuella elkablar på marken ifall den skulle trampa rakt på kabeln!

Idag tänkte vi ta en sväng till ridhuset för ett joggingpass och sedan tömkörning för Pixis del, imorgon är det en ledig jobbdag igen så mycket tid kommer att spenderas i stallet. Det börjar även bli dags för en ny omgång rakning utav Akilles som har satt en hel del päls igen, fort går det! Några veckor och sedan är pälsen påväg ut igen. Pixi får behålla all sin päls nu under vintern när hon går på lösdrift, tidigare har vi rakat bogpartiet på henne då hon blev så svettig.

Vad har ni för planer denna tisdag?

Jag rakar hela benen + kroppen men låter oftast halva huvudet vara. Det kan vara svårt att få till en snygg rakning runt huvudet tycker jag .

Kommentera