Snart ett halvår

Tänk vad tiden går fort, snart har det gått ett halvår sedan jag fick möjlighet att starta upp bloggen! Tack Rebecka & Mediahouse By RF för denna fantastiska möjlighet.

Det är mycket som har hänt sedan dess, bland annat har jag och Akilles börjat träna för Emelie. Vi har flyttat till ett nytt stall(!!) och vi har köpt en vagn och kört in Pixi. Jag tänker att vi ska fira att bloggen fyller ett halvår och vill ha eran hjälp, vad önskar ni att vi firar med? En giveaway? Eller något helt annat. Alla förslag är välkomna😊

Idag ska jag fylla upp min dag med jobbmöten och sedan ska jag bege mig till stallet och göra alla stallsysslor, rida Akilles och promenera Pixi. Jag tänkte att vi skulle skutta över något litet hinder idag för omväxlingens skull, igår trotsade vi vädret och red barbacka i skogen. Nästa vecka ser det även ut att bli stålande väder och då ska vi passa på att rida mer på utebanan i kvällssolen, som vi har längtat efter det. Jag vill även tipsa er om en markarbetsövning som Hippson delar med sig av i en av deras artiklar, den ska jag och Akilles definitivt prova på någon dag – Länk till artikel.

Den senaste tiden har det även florerat en hel del artiklar och inlägg om att hästnäringen sägs vara en större miljöbov än Sveriges inrikesflyg. Jag har inte tillräckligt med kunskap för att uttrycka mig proffsigt inom ämnet men jag vill påminna alla om hur viktigt det är med gödselhanteringen och noggrannheten med att regelbundet mocka hästhagarna. De senaste åren har jag mockat mina hästars hage många gånger i veckan, dels för att hästarna får en trevligare miljö att vistas i, men också för miljön skull. Det är något som vi tidigt fick lära oss om i skolan, vi fick även höra att det är extra viktigt att mocka hagarna om det finns vattendrag i närheten då gödseln kan orsaka näringsläckage. Vill ni ha tips på hur du som hästägare kan underlätta för miljön finns det mycket bra info på https://www.varjeskitraknas.nu/, där även profiler från Mediahouse By RF medverkar i kampanjerna. Som man brukar säga, många bäckar små, gör en står å. Vi alla behöver dra varit strå i stacken.

Tips!

Kommentera