Snälla och trygga hästar

God kväll på er alla läsare!

Ännu en dag som har passerat och imorgon är det redan onsdag. Idag har vi grejat med en hel del saker i stallet. Bland annat byggde vi ihop en hölåda där vi kan förvara lunchpåsarna direkt utanför hagen så att personen som ger lunch slipper släpa på flera tunga höpåsar. Mina snälla föräldrar hjälpte mig även att bygga ihop en ny liten boxdörr till Pixi så att hon också kan se ut ifrån boxen. Det blev riktigt bra och alla verkar nöjda med projektet, allra helst Pixi. Vi hann även med ett kort joggningpass i ridhuset, Akilles skötte sig som en klippa. Lugn och fin!

Något jag har lagt märke till är hur snälla och trygga hästarna har varit de senaste dagarna. Akilles har såklart full koll på sin Pixi och blir upprörd när hon går iväg ensam men annars är allt frid och fröjd. Jag tror att hästarna läser av hur vi ryttare är och beter oss. Är vi lugna och trygga i den miljön vi befinner oss tror jag att hästarna tar efter det. Jag har tidigare haft en känsla av att vi aldrig kommer att nå hela vägen då det ofta varit något som inte känns helt okej i stallmiljön, men nu känns det helt annat. Här känns det som om vi verkligen kommer att hitta en balans och väg framåt. Man får helt enkelt olika känslor i olika stallmiljöer och det är helt naturligt.

Imorgon har vi en dressyrträning framför oss, vi får se hur vi lägger upp passet men troligtvis blir det en fortsättning på grundjobbet vi ägnar mest tid till. Emelie kanske sitter upp en stund och känner på Akilles, brukar ni också låta era tränare rida på era hästar ibland? Jag kan tänka mig att tränaren kan lära känna nya sidor utav hästen som kan underlätta i den framtida undervisningen.

Jag hoppas att ni har haft en härlig dag och får en minst lika bra dag imorgon!

Min bästa kompis ❤️

Kommentera