Snabblärd shettis

Nu ska ni få höra – idag har vi tagit våran första egna åktur med vagnen!

Tänk att vi för någon vecka sedan lastade in en liten sulky/vagn i lastbilen som Pixi kunde få använda, hon älskar att ha sina uppgifter att jobba med till vardags. Efter ca 5 gångers tränande med vagnen tog vi nu dagens första åktur, helt på egen hand! Världens coolaste lilla häst. Det är helt otroligt att hon tar sig an arbetet som om hon aldrig ha gjort något annat.

Händelseförloppet ser ut som sådan: Vi började försiktigt med att visa vagnen för henne, därefter gick vi med henne i grimskaft och höll i vagnen på varsin sida, sedan kunde vi koppla på vagnen med en säkerhetsanordning men så att hon fick känna tyngden, det näst sista steget var att jag satt i vagnen med tömmarna medans mamma gick med på sidan, och idag tog vi det sista steget och körde vidare på egen hand. Vanligtvis brukar det ta lång tid att vänja in hästar vid detta och jag är fortfarande helt övertygad om att hon någon gång måste ha blivit inkörd tidigare i sitt liv för såhär cool kan man inte vara annars.

Vi tar det såklart väldigt lugnt nu i början med skritt och lite trav för att hon ska få vänja in sina muskler som inte är vana vid att dra tunga saker bakom sig. Därefter är planen att hon ska få följa med Akilles ut på lugnare turer. Tänk vilken kondis och styrka hon kommer att få, lilla 21-åriga Pixi. Det är aldrig för sent att lära sig nya saker. Nu ska vagnen få sig ett upplyft och sen är det fritt fram att köra.

Om ni vill se en kort film ifrån dagens tur kan ni kolla in på min instagram story ikväll.

1 Kommentar

  1. Travkusken den 20 mars 2021 kl 18:10

    Vad duktig Pixi är! <3

Kommentera