Sen starttid

Startlistorna till helgens kommande tävling publicerades nyss, vi fick starttid ca halv nio på kvällen på grund av att regnet hade medfört vissa komplikationer. Vi kommer därmed att tävla inomhus (istället för dubbla banor utomhus) vilket passar Akilles väldigt bra, han bli ofta mer lugn inne än vad han är ute där det finns massa saker att kolla på. Det blir därmed en sen kväll eftersom att vi har några timmar att åka till tävlingsplatsen. Längtar efter att få visa upp oss inne på banan igen, målet är att få ännu mer rutin på den nivån!

Brukar ni eller era hästar påverkas något av starttiden? Med min gamla ponny tävlade vi oftast på morgonen eller förmiddagen vilket passade oss ypperligt, men numera sen jag och Akilles började tävla tillsammans har vi ofta fått sena starttider. Akilles är som bäst på eftermiddagen/kväll, får vi en starttid på morgonen blir han gärna lite extra pigg och stark. Därför föredrar jag att tävla efter lunch eller senare med honom. Jag vet även att flera ryttare kan tycka att det är jobbigt att starta på morgonen innan man har kommit igång ordentligt, medan vissa tycker att det är jobbigt att gå och vänta samt ladda upp i en hel dag. Det är energikrävande att orka hålla fokus en hel tävlingsdag. Jag brukar därför försöka göra något annat än att hänga i stallet innan en sen starttid, mitt huvud orkar inte hålla igång från 07 på morgonen till 21 på kvällen, därför brukar det funka bra för mig att börja fokusera och ladda någon timme innan jag börjar knoppa för att orka hålla huvudet kallt tills det är dags att gå in på banan.

Det tar tid att lära känna sig själv och när man presterar som bäst, det är fortfarande någonting jag ibland laborerar med trots flera års tävlingserfarenhet.

Kommentera