Saknar att tävla

Åh vad jag saknar att putsa utrustningen, lägga fram tävlingsschabraket, packa lastbilen, läsa packlistan 10 gånger för att inte glömma något viktigt, bada hästen, knoppa manen, fläta svansen och känna pirret i magen som uppstår när man ska fixa det sista detaljerna inför avfärd mot tävlingsplatsen. Det var i september 2020 som vi senast tävlade och då blev vi placerade i MSV A, ett fint avslut på en kort säsong.

Jag hoppas att alla ni som får tävla just nu njuter av varenda sekund inne på banan, oavsett vad resultatet visar. Det är inte alltid så lätt att prestera på topp när benen känns som spagetti och kroppen inte lyssnar på några signaler, något som jag själv kan känna igen mig i när det närmar sig start.

Alla vi som faktiskt inte får tävla än får fortsatt träna på, lägg arbete på sådant som vi egentligen inte skulle ha tid till att göra mitt uppe i en hektisk tävlingssäsong. Det är nog också något som både jag och andra funderar på när tävlingarna kommer igång på riktigt igen – kommer det att bli en hysteri med tävlingar varje helg? Eller blir det svårt att hinna anmäla sig om klasserna blir fulla inom 10 sek? Vad tror ni?

Oavsett tävling eller ej så tränar jag och Akilles mot långsiktiga mål. Vi börjar få mer och mer koll på grejerna även om det är en lång bit kvar. Ibland kan jag tycka att det är känsligt att visa upp sina sämre sidor och det som känns svårt, men det är ju ändå det bloggen är till för. Så att ni ska kunna hänga med på hela resa! Inte bara få se slutresultatet 😊

Är ni också taggade på att få tävla igen?

DM-guld med min förra ponny Gulliver, så stolt 💛

2 Kommentarer

  1. travkusken den 6 maj 2021 kl 16:17

    Längtar jätte mycket 😀

    1
    • ryttarsnack_admin den 7 maj 2021 kl 09:26

      Jaa! Har du börjat fundera på hur du ska förbereda dig inför att tävlingarna öppnar upp igen? 🙂Kommentera