Ryttarsnack | Movicur del 1

Välkomna till fortsättningen av Ryttarsnack x St Hippolyt, där jag och mina hästar testar och utvärderar två av hippolyts fodertillskott.

Ni har tidigare fått läsa två separata inlägg om fodertillskottet Gold Medal som jag tillförde i Akilles foderstat tidigare under våren. Gold Medal är ett tillskott i pelleterad form som ska understödja muskelbyggnad hos hästen. Det är ett prestationstillskott som ska främja muskelns prestationsegenskaper och bidra till en starkare häst. Nu har vi istället fått chansen att prova på tillskottet Movicur, det är ett tillskott som är speciellt anpassat för att hjälpa hästar att öka rörelsefriheten. Som ni kanske vet är båda mina hästar 17 respektive 21 år. Båda två börjar därmed bli till åren och förslitningar i kroppen kan komma att träda fram. Det ska därför bli extra kul att se vad tillskottet kan ge för effekt på just mina hästar.

Såhär står det om tillskottet Movicur:

För fria rörelser

Movicur är en kombination av den grönläppade musslan från Nya Zealand, fermenterad brun hirs, agariska svampar såsom kiselfjädrar, kollagenbildande proteiner, svavelhaltiga ämnen, havsalgextrakt med vävnadsskyddande effekt samt en specifik spårämnesförsörjning från en rad olika marina näringsämnen. Allt detta ger Movicur sin helt enastående effekt på bindväv, sener, ligament och skelett.

Som jag tidigare har skrivit är det viktigt att genomföra en grundlig analys av hela hästens foderstat innan man tillsätter eventuella tillskott. Har hästen en bra balanserad och uträknad foderstat kommer man långt på det, förhoppningsvis hela vägen. Jag väljer i detta fall i samråd med St Hippolyts foderrådgivare att tillsätta tillskottet Movicur för att hjälpa mina hästar på traven till att fortsätta känna sig mjuka och följsamma i kroppen trots deras ålder. Kan jag hjälpa mina hästar att behålla fina leder, ligament och skelett genom att fodra med tillskottet i samband med ett bra träningsupplägg vill jag gärna göra det. Det är samma sak som att vi människor ofta äter tillskott som exempelvis omega 3 eller nyponkapslar om vi vill behålla vår rörlighet.

Vill ni läsa mer om mina tankar kring varför man bör tänka till en extra gång innan man väljer att lägga till eventuella fodertillskott finns det ett inlägg här.

Mina förväntningar är höga inför denna produkt, jag fick definitivt mersmak för Hippolyts tillskott när vi fick prova det omtalade tillskottet Gold Medal för muskeluppbyggnad. Och jag tror inte att Movicur kommer att göra oss besvikna! I slutet på v 29 får ni ta del av min utvärdering om tillskottet Movicur. Kom även ihåg att det är helt fritt att fortsätta tävla samtidigt som din häst fodras med Movicur, tillskottet är alltså karensfritt. Det är en trygghet för oss tävlingsryttare att veta om, vi förespråkar alltid Clean Sport såklart!

Tillskott i pelleterad form.
Bild från våren -21 när vi inledde samarbetet med St Hippolyt.

Innan du scrollar vidare har du väl inte missat att det går att boka en kostnadsfri rådgivning inkl stallbesök med en foderrådgivare via St Hippolyt. Nyfiken? Läs gärna mer om hur mitt och hästarnas egna stallbesök gick till här.

Kommentera