Ryttarsnack | Gold Medel del 2

Inlägget innehåller reklam för St Hippolyt

Ryttarsnack | Gold Medal del 1 finns att läsa här

Välkomna till del 2 i Ryttarsnacks mini-serie tillsammans med St Hippolyt. Nu har det gått ungefär 5 veckor sedan jag började lägga till tillskottet Gold Medal i Akilles foderstat. Gold medal är ett tillskott som beskrivs såhär:

Muskeluppbyggande tillskott för hästar i arbete. Anpassat för hästar under uppbyggnadsperiod då musklerna påfrestas och behöver extra näring. Optimerar muskelmetabolismen och underlättar återhämtningen efter träning. Innehåller spirulinaalger, essentiella aminosyror samt naturligt vitamin E.

I del 1 beskrev jag utförligt om varför jag har valt att testa just Gold medal samt vilka förväntningar jag hade på produkten – ”Jag förväntar mig inte att Gold Medal ska trolla och göra min häst till ett muskelpaket. Men det jag förväntar mig och hoppas ska ske är att det ger honom en hjälpande hand till att faktiskt öka i muskelmassa och därmed bli starkare.” Som ni kan se så förväntade jag mig inget trolleri utan mina förväntningar låg istället på hur bra förutsättningar tillskottet kunde ge Akilles till att öka i muskelmassa, vilket jag tycker att produkten har gjort. Kom ihåg att det här är en helt ärlig recension med mina personliga åsikter som inte är påverkade av yttre faktorer. Som ni ser på före och efterbilderna nedan har Akilles lagt på sig mer i hull och ökar sin muskelmassa främst kring bogpartiet men också över ryggen. Det som vi får ta hänsyn till när bilderna analyseras är att han var mitt uppe i en fällningsperiod under första bilden och har då mer benägenhet till att ”falla ur” då mycket energi går år till att fälla vinterpälsen. Många hästar ser då lite rufsiga och tanga ut i hullet. En annan synlig förändring jag har sett under tiden Akilles har ätit tillskottet är hur glansig han har blivit i pälsen. Det är ett helt annat glow sedan innan! Akilles är en generellt sett ”kantig” häst som nu börjar bli till åren, till exempel så har han en väldigt markerad manke. När man gör sådana bedömningar är det viktigt att se till hästens exteriör.

Gör jag en summering kring tillskottet Gold Medal kan jag med glädje säga att tillskottet fungerar. Akilles känns starkare än någonsin och känns frisk i hela kroppen. Tillskottet har därmed uppfyllt mina förväntningar. Jag hade velat ge det några veckor till då jag tror att det hade gett ännu mer resultat men det vi får ha i åtanke är att muskler inte byggs över en natt. Det tar tid att bygga upp en hälsosam muskelmassa! Burken på 10 kg har nu räckt ca 6 veckor och har ett pris på ca 1000 kr. Jämför man med andra jämlika produkter i pulverform får man ca 900 g som räcker i 4 veckor för samma pris. Om det är värt det får man avgöra själv, men om man är ute efter ett välsmakade prestationstillskott i pelleterad form skulle jag alla dagar i veckan rekommendera Gold Medal före andra tillskott jag tidigare har testat. Då kändes det som om jag slängde 1000 kr i sjön, men här har vi faktiskt fått ett önskat resultat.

Akilles har under hela testperioden älskat att äta tillskottet och slickar rent krubban efter varje fodergiva, ett gott betyg med andra ord. Vanligtvis kan han vara svår att få i tillskott men detta var det inga bekymmer med. Jag hoppas att ni har fått hjälp av vår recension på tillskottet om det är så att ni funderar på att testa något liknande.

Hade jag kunnat köpa Gold Medal igen? Svar ja!

Missa nu inte att följa oss när vi ska prova och utvärdera ytterligare ett tillskott som heter MoviCur där även Pixi kommer att medverka. Tillskottet säga ha bra effekt på hästens senor och ligament, perfekt för hästar som är äldre och behöver lite hjälp på traven med att hålla sig mjuk och smidig.

Vill ni läsa mer om tillskottet kan ni göra det här.

Kommentera