Ryttarsnack | Gold Medal del 1

Inlägget innehåller betald reklam för St Hippolyt

Äntligen drar vi igång bloggens nya mini-serie som handlar om tillskott! Precis som bett-, sadel- och kraftfoderdjungeln finns det mycket att välja på när det gäller tillskott som vi ger våra hästar. Vad är det egentligen vi stoppar i våra hästar och vilken effekt förväntar vi oss utav det? Ni ska härmed få följa med när jag testar och utvärderar två stycken olika fodertillskott ifrån foderleverantören St Hippolyt.

För att ni ska få en djupare förståelse till varför jag väljer att testa och utvärdera tillskott ifrån just St Hippolyt beror det på att jag i grunden använder deras kraftfoder Struktur E till Akilles. Jag gjorde nyligen en undersökning på instagram där de flesta av er följare tyckte att det inte spelade någon roll om kraftfoder och fodertillskottet kommer ifrån samma foderleverantör. Jag tycker att tillskott och kraftfoder kan funka bra på egen hand, men om jag väljer att fodra min häst med ett kraftfoder och ett tillskott ifrån samma fodermärke kan jag lättare få hjälp och guidning i hur jag ska utfodra och vilken effekt det förväntas ge. Jag som hästägare vill inte köpa ett dyrt tillskott för flera hundra kronor som jag sedan inte vet hur jag ska använda, då kan vi lägga dessa pengar på att finna ett riktigt bra grovfoder som har väldigt bra värden istället.

För hur det än är så måste och behöver våra hästar utfodras med ett bra grovfoder, det ska fungera som en bas i hela foderstaten. Därefter kan man välja att lägga till kraftfoder eller tillskott för att exempelvis täcka hästens behov av mineraler och vitaminer, eller helt enkelt för att hästen kanske behöver lägga på sig i hull eller få mer energi.

Jag ska under en månads tid testa och utvärdera fodertillskottet Gold Medal. Gold Medal är ett tillskott i pelleterad form som ska understödja muskelbyggnad hos hästen. Det är alltså ett prestationstillskott som ska främja muskelns prestationsegenskaper och bidra till en starkare häst. Jag har tidigare testat andra tillskott som ska ge samma effekt där jag faktiskt inte har märkt någon skillnad alls…

Såhär står det på St Hippolyts hemsida om produkten:

För uppbyggnad av muskler behövs först och främst proteiner av högsta kvalitet. Proteininnehållet i de vanliga foderprodukterna som hö och spannmål är oftast inte optimalt för muskeluppbyggnad.

I och med att jag tillsätter Gold Medal i Akilles foderstat tillför jag därmed muskelrelevanta aminosyror och fettsyror av hög kvalitet. Det bästa med just St Hippolyt är att alla produkter är helt naturliga. Det förekommer inga kemiska substanser utan det är fritt fram att både tävla och träna utan att riskera att dopa sin häst. Tänk på det när ni köper tillskott, läs innehållsförteckningen noga! Jag förväntar mig inte att Gold Medal ska trolla och göra min häst till ett muskelpaket. Men det jag förväntar mig och hoppas ska ske är att det ger honom en hjälpande hand till att faktiskt öka i muskelmassa och därmed bli starkare. Detta ska såklart ske i samband med träning, utan ridningen kan vi inte uppnå sådana resultat. Häng med oss här och på instagram, om ca 2-3 veckor får ni läsa en utvärdering och ta del utav före- och efterbilder. Funkar tillskottet så bra som jag tror att det kommer att göra?

Vill du läsa mer om foder? Klicka på länken så kommer du till Foderskolan.

http://hippolyt.dk/SE/R%C3%A5dgivning/Foderskolan.aspx

Kommentera