Roligare tillsammans

Igår fick vi med oss hela stallgänget ut på en lång skrittur på grusvägarna omkring stallet, hela 5 ekipage blev vi som red ut tillsammans och det var väldigt mysigt för både oss och hästarna att umgås och prata med varandra under ridturen. Allt blir roligare tillsammans helt enkelt😊 Brukar ni rida ut tillsammans med era stallkompisar eller föredrar ni uteritter på egen hand? Jag och Akilles känner oss mycket tryggare när vi har sällskap, även om vi klarar att rida ut på egen hand också.

Det blir tyvärr ingen dressyträning den här veckan heller då min dressyrsadel är på justering, istället tänkte jag försöka tömköra extra mycket och även rida en del barbacka med mycket lösgörande övningar. Det är såklart nyttigt det med, men nu saknar jag att trimma i kandar och dressyrsadel! Ni är säkert flera ryttare som tycker jag är knäpp som inte kan rida ett ordentligt dressyrpass i hoppsadeln, men känslan är verkligen helt annorlunda och man kommer inte åt och kan rida med sitsen på samma sätt som i ens älskade dressyrsadel haha.

Nu när det är varmare ute har även myggorna och flugorna vaknat till liv och vi har därmed blivit flitigare användare av både flughuvor och spray/salva mot flygfän. Jag tycker att flughuvorna från Shires håller måttet allra bäst, de har bra passform och ett slitstarkt material där man kan välja mellan olika modeller på huvorna, tips! Såg att både Granngården och Hööks hade fyllt på sina lager nyligen. Har ni något tips på hur man kan hålla flygfän borta?

Akilles nuvarande flughuva från Shires med extra lång del som täcker mulen. Bild lånad här.

Kommentera