Programträning 20/2

Hej på er!

Jag vill uppdatera er om att programträningen för Yvonne Sjödin idag gick bra! Jag red igenom en MSV A och vi red ett felfritt program, vi fick dock lov att pausa mitt i travdelen så att ekipaget som skulle rida efter mig kunde gå in på banan. Det störde vårat fokus såklart, men trots det fick vi till de mesta utav svårigheterna. Bytena satt som en smäck, vissa var lite korta men fler belönades med 7or. Framsteg om man ska tänka tillbaka när de flesta bytena var 4or och 5or under 2019/2020. Bytesserien satt också idag och det är alltid skönt med en självförtroendeboost då det har gått troll i serierna under föregående starter 😉

Inridningen belönades med en 8 och nästan hela travdelen innehöll 7or. Vi tappade lite på den samlade skritten och piruetterna idag. Piruetterna blir alldeles för samlade åt höger och för stora till vänster, vi fick jobba på dessa efter programmet och där fick vi till en bra känsla igen. Inte så konstigt att vi är lite ringrostiga på att rida program efter ett långt uppehåll! Något jag fick neddrag på var att jag red i en allt för synlig öppna innan jag gick i galoppslutan. Det är rätt att tänka en förberedande svag öppna men inte så att domarna ser det.

En rolig och glädjande kommentar ifrån domaren var att ”det syns att du har varit ponnyryttare, ni rider alltid fina och noggranna vägar”. Så tänk på det alla ponnyryttare där ute, ni är experter på att rida fina vägar! Vi fick även höra att Akilles ser ut som en lugn och trygg kille, det är precis vad han är i nya miljöer.

Vi fick många bra tips och jag är nöjd. Akilles kämpade på bra idag, stjärnan! Imorgon blir det återhämtning och massage 🌟 Tyvärr blev det inga bilder ifrån ritten då mamma hade fullt upp med att skriva protokollet!

2 Kommentarer

  1. Rebecka den 22 februari 2021 kl 22:44

    Wow vad duktiga ni är, HEJA! Hur kommer det sig du inte red på kandaret? (Blev väldigt intresserad av dina val av bett nu 🙈)

    • ryttarsnack_admin den 23 februari 2021 kl 11:26

      Tack snälla! Jag tränade på tränset den senaste dressyrträningen och fick till en väldigt bra känsla, så jag ville prova och se om vi kunde behålla den känslan även på programträningen. Och det kunde vi! 🙂 Tidigare har jag inte alls gillat vanliga tränset när vi ska toppa formen, men det börjar falla mig mer och mer i smaken.Kommentera