Prestationsångest

Hej på er,

Det har varit dålig uppdatering här på bloggen de senaste dagarna. Det beror helt enkelt på att jag har haft en extrem prestationsångest kring mina sociala medier, det har varit lugnt på hästfronten senaste veckorna och det känns som om jag bara upprepar mig jämt och ständigt. Därav har uppdateringen blivit lidande, kan jag inte göra det bra vill jag inte göra det alls hehe. Om jag skriver ett inlägg vill jag att ni som läser ska få ut någonting av det eller lära er något nytt, men sen har jag insett att ni kanske inte följer min blogg för att allt ska vara lärorikt och nytänkande varje dag utan för att ni faktiskt vill följa med i min och hästarnas vardag.

Jag får se till att bättra på mig med uppdateringen och släppa denna prestationsångest som sätter käppar i hjulen. Allt är inte sprudlade och härligt precis varje dag.

Som ni fick läsa om förra veckan blev stackars Akilles dämpad utav vaccinet han fick. Som varje gång blir han öm och stel i kroppen men just den här gången var det värre än vanligt, detta i samband med pälsbytet är inte en perfekt kombo alla gånger. Istället för att pressa fram honom red vi ut på grusvägarna i ett lugnare tempo utan några som helst krav, och 1 vecka senare kändes han som vanligt igen. Det är tråkigt att man får räkna bort en vecka var 6e månad men samtidigt vet vi om varför han känns annorlunda och kan anpassa oss till det. När jag red inne i ridhuset idag var Akilles fantastisk från start till slut. Han kändes mjuk och elastisk, hade framåtbjudning och tog mina förhållningar väl! Det var några veckor sedan jag kände den här riktigt härliga känslan men idag fick vi till den igen, wiho! Jag passade på att rida lite mer öppnor, slutor och byten när han kändes såpass fin. Ibland kan det vara svårt att få till avspända byten när han inte bjuder jämt in till båda tyglarna men det är något som ni säkert vet att vi jobbar mycket på. Byten är inte vår starkaste sida även om de faktiskt börjar bli riktigt bra.

Vi har några tävlingar i sikte i höst, vi står med som reserver till en tävling i mitten på oktober som jag hoppas att vi kommer med till, därefter ska vi bara träna massor vinter och se om vi kan kliva upp ännu ett steg till Intermediaire nästa år. Spännande, nytt och lite läskigt. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen varje liten del av dressyrprogrammet numera.

Pixi lever lyxlivet och blir körd, tömkörd och longerad om vartannat. Det är minst lika viktigt att uppdatera om hennes framsteg här på bloggen 😊 Vi har även tagit upp arbetet mot piaff och det känns verkligen som om Pixi börjar fatta grejen nu, tidigare har hon mest sparkat bakut men nu förstår hon att bakbenen ska in under kroppen istället för att kicka rakt bakåt, det ska bli spännande att se hur hon ligger till efter vintern! Det är aldrig för sent att lära en gammal hund att sitta, eller hur?😉

Akilles blev riktigt skummig i munnen idag😅

Kommentera