Please Forgive Me aka Pixi

Här kommer en presentation om stallets minsting Pixi.

Sommaren 2018 skrev jag ett inlägg på facebook där vi sökte en shettis som sällskap till min dåvarande ponny Gulliver. Ett tag senare fick vi ett tips ifrån en klubbkamrats mamma att det fanns en svart liten minishettis som ägaren kunde tänka sig att låna ut.

Någon vecka senare satt vi i bilen påväg upp till Bollnäs för att hämta hem lilla Pixi! Jag minns hur vi fick sätta upp en provisorisk frontvägg i transporten så att hon inte skulle kunna röra sig framåt under bilresan hem. När vi väl kom fram möttes vi utav den snällaste lilla shettisen som nu skulle följa med oss hem. Hon traskade på transporten så snällt, som om hon har gjort det här många gånger förut. En fun face om Pixi är att hon blev importerad ifrån Holland någon gång runt 2008 om jag minns rätt. I Sverige verkar hon ha haft 2 föl sedan tidigare. Vi hade som plan att endast låna hem Pixi i ca ett halvår, men efter 2 veckor hos oss fick vi frågan om vi inte ville köpa henne. Utan tveksamheter svarade vi såklart ja!

I transporten påväg hem!

Idag är Pixi 20 år(fyller 21 år i årsskiftet) och ääälskar att få all uppmärksamhet i stallet. Hon är stallets coolaste häst och utstrålar självsäkerhet, detta visade sig speciellt när hon släpptes in i sin nuvarande flock på lösdriften där hon inte vek sig för någon! Hon sköter sig själv och har inga bekymmer med att traska iväg själv i hagen. Tänk att en flock med stora hästar kan ha sådan respekt för en liten minishettis på 84 cm.

Pixi älskar också att få bli aktiverad och sysslar gärna med det mesta, vi försöker att variera hennes träning och hon är ofta med till exempelvis ridhuset där hon får promenera eller tömköras. Hennes absoluta favoritsyssla är att löshoppas så det vill jag försöka hinna med en gång till innan det fryser på i marken igen.

Pretty in pink

Har ni några fler frågor om Pixi kan jag antingen svara på era kommentarer i kommentarsfältet eller i ett inlägg, ni väljer!

In och kika på min instagram @emmasjolunddressage eller sök på Ryttarsnack för att få en sötchock!

Kommentera