Please For Give Me L.V

Så heter Pixi i hennes hästpass. Jag har tillbringat lite tid till att forska i Pixi’s tidigare historia och hittade både ny och intressant information.

Vi visste sedan tidigare att Pixi är uppfödd i Holland och att hon är född 10 maj 2000. Det vi inte visste var att hon är uppfödd på ett stuteri som heter Stal Wilcas. År 2008 importerades Pixi till Sverige där hon hamnade längre neråt i landet hos ett annat stuteri i några år. Där fick hon 2 st föl. Om jag har forskat rätt blev hon därefter såld uppåt i landet till en privatperson. Totalt har Pixi haft 8 st föl i Sverige mellan 2008-2017. Jag undrar hur många föl hon fick på stuteriet i Holland.

Pixis mamma och pappa var också hemmastadda på samma stuteri, hennes pappa importerades till Sverige samtidigt. Pappan har sedan dess en hel del avkommor och har fina meriter om man googlar hans namn. Visst vore det roligt om jag kunde få kontakt med stuteriet i Holland eller någon föregående ägare?

Har ni någon gång ”släktforskat” kring era hästar? Pixi är våran första häst som är importerad och därför är det extra roligt att lära sig mer om hennes historia. Tänk vad mycket hon har varit med om ändå. Idag lever hon lyxlivet deluxe❤️

Vår älskade lilla Pixi ❤️

Kommentera