Placering & hästloppis

Hejsan,

Vi har haft en härlig långhelg som avslutades med en 3dje placering i St Georges och även hästloppis i Enköping.

I lördags åkte jag, mamma och Akilles mot Roslagen där vi skulle starta årets 3dje St Georges. Målet för oss just nu är att samla ännu mer rutin i det nya träningsupplägget med fokus på både fysisk och psykisk lösgjordhet, vi visste att domarna skulle tycka att formen var för lång och låg men har nu insett att vi plockar per poäng på att faktiskt genomföra alla moment ordentligt än att rida på i mer uppåtläge och riskera att spänsten blir till spänning och misstagen blir ännu fler. Jag kände mig mentalt inte ”där” under varken framridningen eller ritten inne på banan och behöver jobba ännu mer med att släppa alla yttre intryck och faktorer och bara fokusera på nuet. Med en lite halvdann känsla skrittade vi ut ifrån banan och vi blev riktigt glada över att resultatet ändå landade över kvalprocenten till lilla rundan, igen. Inte nog med det räckte det även till en 3dje placering i klassen bland många fina ekipage, kul!! Nu jobbar vi vidare för att lite senare kunna jobba mot att höja procenten lite till.

I söndags var vi även iväg på hästloppis i Enköping, det blir mer av en byteshandel tillslut😉 Akilles fick bland annat med sig ett fint ulltäcke som jag fyndade för en 100 lapp! Ett stort tips om ni nyligen har skaffat häst och behöver ny utrustning, på loppis kan man göra många fynd. Var det någon av er läsare som var på hästloppisen, fyndade ni något? Kommentera!

Veckan kommer att se relativt lugn ut för min och hästarnas del. Akilles har några extra välförtjänta vilodagar och Pixi motionerar på som vanligt. Imorgon ska vi även gå/springa vårruset med stallgänget, ett kul avbrott i vardagen som stärker gemenskapen ännu mer. Vårruset är ett lopp där man får välja bland olika distanser och som sedan avslutas med picknick, hoppas vädret är på våran sida imorgon kväll.

I varvar ner efter tävlingen med skritt i skogen

Kommentera