Personbästa & VM

Hejsan!

Världsmästerskapet i Herning är igång och jag har följt dressyren varje dag. Det går inte att bli annat än inspirerad när man ser världseliten göra upp om medaljerna, topp-trion har verkligen gjort sig välförtjänta utav medaljerna och det är extra kul att se såpass unga ryttare i topp! Det är även kul och se att många ekipage har steppat upp och jag tycker mig se en mycket mjukare och trevligare ridning än för några år sedan. Att se ett ekipage i full harmoni slår flashiga framben eller överaktiva bakben alla dagar i veckan😅

På tal om tävling så har även jag och Akilles tävlat sedan vi hördes sist. Vi har varit iväg på ett meeting uppe i Falun och hade som mål att leverera stabila rundor med full koncentration och noggrannhet!

Vi lyckades drämma till med personbästa andra dagen på meetinget med 66,5% i St Georges och första ekipaget utanför placering, även en 65% ritt dagen innan. Ett härligt meeting som gick galant från det att vi anlände till dess att vi rullade ut från tävlingsplatsen igen. Trevliga stallar för hästarna att befinna sig i, lösningsorienterade och trevliga funktionärer, bra lunch, fint preppade tävlingsbanor, fina promenadvägar… ja, ni hör ju! Det känns alltid lika kul att få åka dit och tävla. Vill ni se en film så kan ni klicka er in på min instagram 👉 här.

Planen nu är att träna på som tidigare, eventuellt starta en programträning inom kort och sedan har vi siktet på tävling om några veckor igen. Det stora målet för i år är att debutera Intermediaire I, vilket känns som en milstolpe för oss. Det kommer att kännas häftig att kunna säga att vi har ridit svår dressyr tillsammans.

Vad tycker ni om VM hittills, ser ni mest fram emot att se dressyrekipagen en sista gång eller att få följa hoppryttarnas jakt på medaj?

Fina Akilles ❤️
Godmorgon från boxfönstret!

Kommentera