Onlineevenemang med Frida Engblom

Hej!

Frida Engblom heter jag och är 17 år. Jag har haft en brinnande intresse för hästar sedan sju års ålder, och har idag en egen häst vid namn Andorina. Jag går sista året i gymnasiet, på en idrottsskola i Uppsala där jag pluggar ekonomiprogrammet. För mig har att gå ekonomiprogrammet varit en bra grund och gjort att jag lärt mig mycket som jag haft användning av även på sidan av skolan, i mina onlineevenemang. Första gången jag kom på tanken med att ordna något eget evenemang var i början av gymnasiet, när årskurs tre hade sina studentutmaningar, men det kändes otroligt svårt att börja. Tiden gick och under sommaren 2020 när pandemin hade sina klor om världen, så deltog jag själv i ett superroligt onlineevenemang, då med distans. Det var det som gav mig motivationen att pusha mig själv och komma på en konkret idé med vad jag ville göra, för att det fanns ett tydligt intresse av saker att göra hemma, med sin häst. Jag frågade mig för bland följare om min idé verkade intressant, och jag fick ett stort gehör och många vuxna i min omgivning ställde sig väldigt positiva till det, vilket blev extra peppande. Och så föddes Sommarens Hästcup! En poängjakt som 60 personer deltog i, där man fick göra uppdrag som handlade om allt från att rita en bild till att rida en viss sträcka. Evenemanget blev till och med uppmärksammat av Hippson som skrev en jättefin artikel!

Redan när evenemanget avslutades fick jag en ny idé, då hoppning. Jag har länge känt att det funnits ett hål i “pay and jump” konceptet, för var passar personer med scenskräck, personer med funktionsvariationer som behöver stöd från marken, katter eller personer utan transport eller lastsvårigheter in? Så jag gjorde ett evenemang där ALLA var välkomna. Hoppa på distans. I första upplagan – Hösthoppet, blev det 175 starter. Oavsett djur kan man vara med. Oavsett om du kan rida djuret kan du vara med. Oavsett om du behöver ledare eller inte kan du vara med. Reaktionerna från detta evenemang var otroligt, fick så otroligt mycket fina kommentarer om personer som inte vågat åka på pay and jumps då de inte trott de är bra nog, personer med hästar som inte kan lastas, eller personer med djur där pay and jumps helt enkelt inte erbjuds. Efter detta blev jag ännu mer motiverad att fortsätta, och Halloweenhoppet gick av stapeln kort inpå. Gehöret blev otroligt, och resultatet blev drygt 400 starter! För varje evenemang har jag lärt mig massor, sett till att samla in åsikter och tankar från deltagare, vad som varit bra och vad som varit mindre bra, för att göra det bättre.

Jag är en person som alltid vill gå all in, oavsett vad det gäller, så jag fick välja mellan en poängjakt och hoppning nu över jul, valet föll på poängjakt som nu är i full gång. Vinterns Hästcup. Jag var den första med en hästinriktad poängjakt som genomfördes på distans, men under hösten har det varit iallafall ett dussin andra konton som gjort samma sak, vilket gjorde att jag inte förväntade mig ett större deltagande nu än i somras, men ack så fel jag hade, Vinterns Hästcup är nu inne på första veckan efter att anmälan stängde, och har över 180 deltagare, vilket är tre gånger så mycket som i somras! Även här har jag utvecklat evenemanget för att passa deltagarna, och bland annat gjort olika kategorier för att man oavsett djurtillgång ska kunna delta, samt tillgång till en ständigt uppdaterad poängställning.

Men om vi bortser från det jag lärt mig om själva evenemangen, så har jag även lärt mig massor om ekonomi, fakturor, excel mm. Som till Halloweenhoppet så kostade rosetterna allt som allt över 30 000 kr, att kunna betala den fakturan själv, hämta ut tre paket i storleken av flyttkartonger och skicka ut alla 400 rosetter på två veckor – är väldigt coolt att klara av. Men också att ständigt vara igång, har arbetat 6h/dag med detta utöver skola och stall, under veckorna, under helgerna snarare 12h/dag och lärt känna mina egna gränser, när jag inte har mer energi och får sätta stopp för att orka, trots enorma mängder pepp och hejarop. Vilket är okej och något jag är lite glad över att lära mig nu och acceptera. 

Men nu är det fullt upp med att rätta uppdrag, och bestämma de allra sista detaljerna för rosettköpet – det bästa av allt för mig som älskar rosetter. Har lovat mig själv att aldrig köra på tråkiga rosetter, de ska alltid vara unika, roliga och snygga 😉

Jag är så stolt och glad över att ha vågat ta steget och testa, det är otroligt lärorikt och givande <3

/ Frida Engblom

1 Kommentar

  1. Frida Engblom den 18 december 2020 kl 15:09

    Stort tack för att jag fick vara med på din fina blogg ❤️

Kommentera