Naturbana

Nu ni, nu har jag nästan 4 veckors semester framför mig! Äntligen fick jag stänga ihop datorn för att vara lite ledig ett tag, semestern ska mestadels spenderas i stallet. Såklart! Vi ska hinna med flertalet dressyrträningar innan det bär av mot årets första tävling, ett 2-dagarsmeeting i Falun v 30. Vi ska även debutera St Georges (PSG) vilket ska bli kul, spännande och självklart lite pirrigt. Får vi till ett program utan större missar kommer jag att vara supernöjd oavsett procenten!

Jag och hästarna hade en riktigt mysig eftermiddag och kväll tillsammans för att fira ledigheten. Akilles och jag gav oss iväg på en uteritt i 1h där vi både klättrade i backar och tog oss igenom skogen för första gången på länge. Myggen har invaderat skogen totalt men idag var det bara flugor som vi hade förberett oss för. Skönt att kunna lyfta på benen över stock och sten igen! Akilles fick även trava ett varv på naturbanan som finns uppbyggd utanför stallet på en stor gräsplan. Vi har fixat ett antal små hinder som vi skuttade över, imorgon ska vi rida på naturbanan kombinerat med utebanan på morgonen innan värmen slår till igen.

Även Pixi fick longeras på naturbanan och galopperade smidigt över stockarna. Hon är väldigt fin i kroppen just nu när hon går på lagom mycket gräs och får medicin mot sin ppid. Förra året var inte Pixis favoritår då hon åt sig alldeles för tjock på lösdriften och fick då tillslut spendera dagarna i en liten gräsfri hage, i år har hon det mycket bättre då hon får gå i en större hage fast med lite gräs= bra kombination för en matglad shettis. Hon tycker även om att få komma in och slappna av på nätterna, lilla hjärtat♥️

Akilles har även ett bra tips att dela med sig av till alla sina fyrbenta vänner och det är att behålla flughuvan ovanpå tränset vid tex uteritter. Han meddelar att det är mycket effektivt och skönt att slippa flugorna kring ögonen och på ganacherna, ritter blir mer harmonisk och det går att fokusera på att trampa på framåt.

Dagens Pixi

Kommentera