Några dagars vila

Det har inte hänt så mycket sedan sist vi hördes, jag och Akilles var ute och red på grusvägarna i torsdags och när vi nästan var hemma lyckades Akilles tyvärr trampa på en vass sten. Det är första gången han trampar på en sten såpass illa att det började blöda litegrann i sulan. Såret såg ut att sitta ytligt men för att vara på den säkra sidan gick han med omslag i någon dag, vi ville absolut inte att det skulle bli någon infektion. Vi har haft stenkoll och även tempat honom varje dag men allt ser bra ut. Han har därmed haft några dagars vila och fick gå en kort stund på linan igår där han travade på fint. Det var olyckligt att en sten skulle sätta stopp för träningen över helgen men det är sånt som händer, vi hade tur denna gång att det inte blev några komplikationer. Idag ska jag sitta upp i sadeln och rida ett kort men lösgörande pass, sen får vi se till att trappa upp träningen igen om han inte visar någon ömhet. Har era hästar trampat på en vass sten eller annat föremål som har gjort att de har blivit ömma i sulan? Hur hanterade ni den situationen då?

Pixi har däremot tränat på som vanligt, det gäller att hon får röra på sig för att fortsätta hålla hullet i styr. Det märks så tydligt hur mycket bättre hon mår av motion och precis som innan motioneras hon ungefär varannan dag i form utav körning, tömkörning, longering, promenader och att få springa lös i ridhuset. Jag har även cyklat med henne senaste veckorna, det finns en fin cykelväg bredvid stallet där Pixi har kunnat trava med på sidan i gräset.

I veckan väntar dressyrträning, det kommer att bli ett lugnare pass i och med Akilles hov. Men det hindrar oss inte från att träna på exempelvis skrittpiruetterna som fortfarande behöver bli bättre, ibland glömmer man bort hur svårt det kan vara att rida en bra skritt med jämn takt och ett bra stöd i handen. Det här är även min sista jobbvecka innan semester, wiho vad jag längtar till extra långa dagar i stallet!

Pixi

Kommentera