Några dagar utan bloggen

Sedan i onsdags har jag inte lagt så mycket energi på mina sociala medier, men nu är jag tillbaka som vanligt igen. Ibland när man har varit inne och scrollat igenom alla sina sociala medier alldeles för mycket kan det kännas skönt att sätta allt på paus i några dagar.

Även om bloggen och instagram har haft en minipaus betyder inte det att hästarna har haft det lugnt utan vi har tränat på ordentligt. Akilles var en stjärna på onsdagens träning och jag fick en härlig känsla genom hela passet. Vi la mest arbete på piruetterna, bytena och avslutade med passage. Nästa vecka har vi fått klartecken att börja arbeta mer med piaffen, det ser vi fram emot! I fredags hade vi en härlig uteritt med stallkompisarna och igår red vi ännu ett dressyrpass med fokus piruetter och byten. Det känns som om vi är på rätt väg framåt och Akilles känns helt otrolig att rida emellanåt, styrkan börjar finnas där mer och mer. Pixi har longerats och kört med sin vagn.

Hur har ni tränat i veckan? Det har varit blandat väder hos oss och vi höll oss inomhus i torsdags när det både regnade och snöade på tvären..

Jag har även ägnat en förmiddag i tvättstugan med att tvätta rent våran utrustning. Bland annat innetäcken, paddar, lindor, benskydd, schabrak och även ryktväskan och ryktborstarna fick sig en tvätt. Det finns ett torkskåp i tvättstugan och då torkar borstarna supersnabbt i jämförelse med att torka dem i solljus. Jag brukar tvätta rent borstarna för hand med antingen såpa eller tvättmedel som är anpassat för hästutrustning. Hur ofta tvättar ni era ryktborstar?

Kommentera