Mycket beröm!

Akilles fick mycket beröm efter dagens dressyrträning, han kämpar och vill hela tiden göra rätt för sig även om han inte alltid förstår till 100% vad det är han ska göra. Jag fick jogga fram honom idag och sedan tog Emelie över tyglarna nästan hela passet.

Akilles fick jobba mycket med tempoväxlingar, och mycket med ställning och böjning i öppnarna. När han väl kommer igenom där blir alla övergångar mycket bättre och lättare än innan. Han släpar gärna benen efter sig och är inte tillräckligt kvick alla gånger så det jobbar vi på. Han tror även att skritt betyder paus vilket vi måste jobba bort, han kan vara svår att påverka i skritten och skrittar gärna tvåtaktigt när kan spänner sig. Så, bort med spänningarna och ännu mer lösgjordhet så kommer det att bli toppen. I slutet på passet fick jag även sitta upp och han kändes verkligen jättefin! Energinivån hamnar på topp och då är det ovant för mig att kontrollera all energi (lyxproblem), förhoppningsvis kan jag bli bättre på det med tiden i och med att Akilles blir mer kvickare och energisk.

En annan fundering vi har var att kanske prova ett nytt bett på honom. Han gillar ju sitt hackamore eller kandaret allra bäst och kan gärna bli lite framtung och hängig på vanligt tränsbett även om jag egentligen tror att han är ganska känslig. Har du någon gång provat ett bett från Beris? Hur reagerade hästen och hur upplevde du känslan under ridpasset?

En kandarstång från Beris

Kommentera