Mina tips för att motverka skav

Hej,

Idag tänkte jag ge er mina allra bästa tips för att undvika skavsår på hästen som brukar uppstå dessa tider när hästarna kan vara både klippta och täckade dygnet runt.

Jag har tidigare år delat med mig av några av mina tips men det tåls att upprepas. Jag kan tänka mig att många av er sitter inne på något superbra knep för att undvika skavsår på specifika ställen, så se till att lämna en kommentar under inlägget så att fler får upp ögonen för just ditt tips!

Om vi först ska se till utrustning så använder jag dagligen tygelludd för att motverka skav från tyglarna. Akilles kan lätt få skavsår på halsen om jag inte ser till att skydda honom från det i tid. Då hjälper tygelludden till extremt mycket. Sen så använder vi oss också av en lammskinnspadd från Eskadron under schabraket några dagar i veckan för att han inte ska få skavsår från schabrakkanten, det finns även specialdesignade schabrak som är täckta med fårskinn eller likande på hela undersidan av schabraket. Jag har dock inte provat detta än då jag misstänker att det kan vara svårt att göra rent efter ett svettigt ridpass. Sen ser jag också till att variera min utrustning mycket så att friktionen aldrig blir för stor på samma fläck utan förflyttas och därmed motverkar att skavet hinner bli värre.

Sen så kan jag tipsa er om en mirakelprodukt! Nämligen Skin Agent Antiskavstick som jag under 2021 fick möjlighet att göra ett samarbete med. Jag kan genuint tipsa er om deras stick som motverkar skav, och den funderar lika bra som den marknadsförs. Sticket ser ut som en deodorant som man skruvar upp och sedan applicerar där skavsår kan uppkomma. Det gäller därför att vara ute i god tid och stryka på produkten innan skavet har fått fäste. Sticket är helt naturligt och fritt från tex uttorkande ingredienser som finns i pälsglans. Spraya aldrig pälsglans eller stryk på en fet kräm på ett skavsår, det kommer bara göra att skavet blir värre under tid!!

Vi är redan inne på det andra antiskavsticket och jag kommer definitivt att köpa det om och om igen😊

Nu vill jag veta ditt bästa tips! Kommentera nedan 👇

Tygeludd
Lammskinnspadd som man lägger under schabraket

Kommentera