Min läromästare Akilles

Hej,

Hoppas att ni har haft en mysig 3dje advent!

Jag tror att många utav er som känner mig även känner till Akilles, min fina och genomsnälla häst! Men för er som inte känner honom tänkte jag nu skriva ihop en text som handlar om honom.

Våran resa började med att jag en dag i veckan praktiserade hos Malin på Sala Equicenter som hade Akilles och hans dåvarande ägare som kund. Jag har därmed varit ut och masserat honom flertalet gånger utan att veta om att han en dag skulle bli min. Något år senare när jag började leta efter storhäst såg jag en stor, fin och brun häst på en annons nere i Skåne. Utan att veta att det var Akilles åkte vi ner och möttes utav en stor överraskning när det visade sig vara just han!

Köpet kändes väldigt tryggt då vi känner till hans historik sedan tidigare samt att min equiteraprut kunde ge sitt utlåtande på röntgenplåtarna. Den 1 december 2018 kl 01 på natten körde vi i familjen raka vägen ner till Skåne. Det var en lååång resa hem, men hem kom vi!

Akilles är en klippa i all hantering, men har en liten räv bakom örat och hittar gärna på bus. Han viftar gärna med frambenen och vägrar att låta någon gå förbi honom utan att han måste säga hej!

Första kvällen hemma i nya stallet!

I ridningen har Akilles varit ganska svår stundtals. Han är ju en herre som kan allt, vilket gör att han har förekommit mig i tex bytena som vi äntligen har koll på! Men han är en riktig läromästare som har lärt mig allt han kan, och just nu lär vi oss den sista biten tillsammans. Tänk vad jag önskar att alla kunde få ha en läromästare i stallet, många säger att man investerar i sin utbildning – vilket jag håller med om! Jag som kommer direkt ifrån ponny hade aldrig gjort varken byten eller samlade piruetter sedan tidigare och jag beundras er ryttare som lär upp en unghäst helt ifrån början tillsammans med er tränare. Den resan är riktigt cool att få göra, men eftersom att jag redan har gått ifrån noll till färdigutbildad med min förra ponny så såg vi chansen i att Akilles skulle lära mig alla dessa svåra saker.

Färdigkvalade MSV A på första försöket!

Det man ska ha i åtanke när man köper en utbildad häst är att det inte bara är att sätta sig upp och åka. Utan du som ryttare måste kunna anpassa dig efter hästen och följa hästens signaler för att du ska lära dig. Det är inte alltid en dans på rosor att få ta över en fin och duktig häst!

Åter till Akilles. Han är en valack född 2004 efter e. Silvano ue. Chapman, han har tidigare gått upp till PSG (Prix St Georges). Mitt mål är att vi ska kunna kliva upp och rida u25 klasser, och för att vi ska ha förutsättningar att göra det behöver han hålla sig lika fräsch som han är nu. Vi kollar igenom honom muskulärt flera gånger om året och använder mycket produkter ifrån Back On Track. Samt smörjer med arnika och masserar ca en dag i veckan. Jag är också mån om att han måste hålla igång och röra sig, samt så är jag är noga med att variera underlag men även att hoppa/rida markarbete, tömköra, rida barbacka och rida ut!

Är det något mer ni vill veta om Akilles?

Kommentera