Min hästlastbil

Hejsan!

Jag fick en fråga om jag kunde skriva ett inlägg och visa några bilder på min hästlastbil. Självklart!

För ganska precis ett år sedan i ca februari 2020 började jag kika runt efter antingen bil+släp eller en hästlastbil då både jag och hästarna skulle flytta hemifrån. Något slags transportfordon var nödvändigt och hur många gånger jag än tvekade på att lilla jag skulle kunna ha en hästlastbil så föll jag alltid tillbaka på Horsepartners annonser. Att designa en helt ny bil är såklart en dröm, men alldeles för dyrt utan någon typ utav samarbete/sponsring, i alla fall i mina mått mätt. Efter många olika offerter och slaviskt genomlästa annonser hittade vi en demobil ifrån Horsepartner som endast var 2 år gammal. Den har alltså aldrig haft en häst i sig utan endast varit ett visningsexemplar, dessutom med låg skatt.

Jag var beredd för att jobba hårt om jag skulle ha råd med lastbilen, och jobbat har jag gjort! Det är inte en dans på rosor, men jag ville klara mig själv! I mars 2020 var det äntligen dags att hämta hem lastbilen, min snälla pappa körde hem den ifrån Laholm när det stormade som allra värst, guld värt! Det var en overklig känsla att ha den hemma på grusplanen och första åkturen med häst var minst sagt speciell, det kändes både stort och overkligt på samma gång. Idag hänger lastbilen med mig till stallet varje dag då det är den enda bilen jag har just nu, och nu på vintern åker vi dessutom till ridhuset väldigt ofta och då märker man hur enkelt allting är. Aldrig behöver man koppla på/av släpet eller backa in på trånga utrymmen, istället har jag nu bra lysen runt om ekipaget och en trygg känsla när man kör hästen. Det känns inte ens det minsta läskigt att lasta in hästen och åka iväg själv med lastbilen. Något som jag alltid tyckte kändes lite oroligt med transport.

Hur som helst kunde jag inte ha blivit nöjdare! Allt går om man vill! Min lastbil är en stuterimodell med delade dörrar vilket är toppen. Du når hästen snabbt samtidigt som den inte kan hoppa över någon bom och fastna, det går även att skjuta mellanväggen så att det blir som en stor box och så kan man även fodra hästen på golvet utan att vara rädd för skador.

Funderar du på att köpa en lastbil så kan jag säga att jag aldrig har ångrat mitt köp och jag vill aldrig mer vara utan min hästlastbil!

Kommentera