Mellanmål i stallet

Jag tänkte tipsa er om nåra enkla mellanmål man kan ta med till stallet. Ofta blir det många timmar i stallet varje vecka och jag försöker alltid att äta mellanmål innan eller under tiden jag är där. Det kan vara svårt att hålla energin uppe efter några timmar och då kan det vara bra med energipåfyllning.

  • Frukt i olika slag – Jag brukar oftast ha med mig bananer till stallet då jag tycker att det mättar mest. Men äpple, clementiner eller kanske päron passar just dig bättre?
  • Nötter – Jag är tyvärr allergisk mot en hel del nötter men annars är det ett bra tips på mellanmål att äta i stallet. Det går snabbt och enkelt att tugga i sig.
  • Kvarg/yoghurt med tillbehör – Flera dagar i veckan har jag med mig en bägare med kvarg och müsli som jag brukar äta i stallet. Jag gillar att toppa med någon müsli som innehåller frukt. Ett tips är yoghurtbägare som finns att köpa nästan överallt, supersmidigt att packa ner i väskan.
  • Keso med bär – Vaniljkeso med blåbär, banan eller hallon är en succé. Enkelt, gott och nyttigt!
  • Proteinbar – Jag är ett riktigt fan utav Swebar proteinbars. Jag gillar konsistensen på dem då många andra kan bli alldeles för kompakta för min smak. Jag tycker att proteinbarer mättar mer än tex en frukt.
  • Smoothie – Blanda ner dina favoritfrukter, yoghurt/kvarg och tex en avokado eller lite havregryn så får du både ett mättande och nyttigt mellanmål. Det drack jag alltid i bilen påväg till tidiga tävlingar under ponnytiden när man inte hann äta frukost hemma.

Har ni något bra tips på mellanmål att dela med er?

Kommentera