MD On Tour

Hej,

Mycket har hänt på kort tid och snart är det dags för mig att äntligen få gå på sommarsemester, 4 lediga veckor väntar runt hörnet!

Sedan vi hördes sist har det hunnit vara midsommar vilket firades med en midsommarfotografering i stallet med Pixi och Akilles, att ta årliga foton med midsommarkransen verkar ha blivit våran grej och jag längtar lika mycket varje år! Här får ni se två stycken bilder som fantastiska Emma har tagit på oss!

Utöver ett lugnt midsommarfirande har jag och Akilles tränat på och det går hela tiden framåt. Vi har börjat leka lite smått med formen igen då jag under våren och tidig sommar endast har bett om mental och fysisk lösgjordhet där han gärna har fått länga ut formen lite mer för att verkligen kunna jobba mer med ryggen. Nu börjar styrkan komma lite smått och vi provar därför stundtals att behålla lösgjordheten i samband med lite mer tryck från bakbenen. Det är så otroligt svårt att rida tekniskt bra vilket jag har fått mycket hjälp med på senaste tiden. Jag fick höra ett klokt citat på en träning, ”Om Akilles gör ”fel” så är det inte för att han är dum, utan han vill lära dig något”. Vilket stämmer otroligt bra, Akilles är en professor som hela tiden försöker lotsa mig rätt. En häst som man bara får en gång i livet. Det är lätt att fastna i hur andra rider sina hästar och att man som ryttare försöker göra som dem, men om jag ser en 8 årig häst som går som en klocka betyder det inte att 18 åriga Akilles kommer att göra samma sak bara för att jag gör liknande övningar eller ger exakt samma hjälper som den andra ryttaren. Det gäller att hitta sin egen mellanväg och såklart ta inspiration från andra ryttare, men att hela tiden lyssna på vad sin egen häst vill och behöver.

Utöver träningar och galoppintervaller på grusvägarna har vi fått besök av Maya Delorez och blivit intervjuade inför MD On Tour, det är superkul att bli scoutad till en sådan grej och jag ser fram emot att visa er resultatet!

Kommentera