Kvällsjobb

Hejsan på er,

Tiden rusar iväg just nu känns det som. Jag fyller mina dagar med jobb och stallet, på jobbet sitter jag stilla och då är det skönt att komma ut till stallet och röra på sig. Jag tränar även ca 3 dagar i veckan utöver ridningen, skulle ni vara intresserade av att veta hur jag tränar, eller tipsar om olika övningar? Jag tycker att det är väldigt intressant och känner att jag blir starkare och mer stabil i ridningen när jag gymmar. Jag är ingen tjej som gillar det här med att springa långa sträckor utan håller mig mest till konditionsträning som går att kombinera med uthållighet eller styrka.

Igår hade vi Emelie-träning igen som har blivit en stående punkt varje onsdag. Jag fick hjälp redan i uppvärmningen där vi fokuserade mycket på avspändhet. Det svåraste som finns enligt mig är att värma upp Akilles, han trycker gärna upp nacken där han känner sig som mest bekväm. Det är också där jag kan inverka som minst… Emelie har fått mig att ändra min ridning och tankesättet kring hur jag ska ta mig framåt ur olika svåra situationer. Hon vill att jag ska tänka till innan varje nytt steg vi tar, det ska ske på mina kommandon och i ett avspänt läge. Jag blir verkligen inspirerad utav henne och önskar helst att jag kunde få experthjälp varje dag!

I tisdags tog jag även den första turen i vagnen bakom Pixi. Det var ju knappt en vecka sedan vi hämtade hem vagnen och nu kan vi snart köra på som om vi inte har gjort något annat. Mamma gick såklart med och stöttade upp vagnen med en säkerhetsanordning ifall hon skulle blir rädd. Och i helgen kommer hon att få ett nytt seldon i hennes storlek. Jag inbillar mig fortfarande att Pixi är inkörd även om hennes ägare i Sverige aldrig har kört in henne. Hon vet exakt vad som är på gång och vill gärna hamna i dragläge så fort man går bakom henne. Hon är väldigt lycklig och tar sin uppgift på största allvar. Lilla Pixan ❤️

Nu ska jag slå mig ner med lite lönehantering. Hoppas att ni har haft en trevlig vecka hittils!

Pixis mineralblandning som hon får varje dag. Hennes foderburk är inte större än en 33cl colaburk!

Kommentera