Kunskap gör skillnad| St Hippolyt

Inlägget innehåller reklam för St Hippolyt

Visst ni att det är helt gratis att signa upp sig på en foderrådgivning med en utav St Hippolyts foderrådgivare?

Vi fick i början av april besök av Hanna som är utbildad agronom och arbetar som foderrådgivare hos St Hippolyt, Hanna och jag hade mejl- och telefonkontakt innan besöket där jag berättade mer om mina hästar och även hur jag vill att mina hästar ska prestera i arbetet. I och med detta fick även Hanna ta del av vår grovfoderanalys och kunde därmed i förväg börja spåna och fundera på vilket foder och i vilken mängd som skulle kunna passa oss allra bäst.

När dagen var kommen möttes vi upp för ett fysiskt stallbesök. Tänk på att hålla avstånd i coronatider, är du i riskgrupp eller inte har möjlighet till ett fysiskt möte finns det chans att få en foderrådgivning digitalt! Hanna hade med sin dator för att kunna lägga in information om hästen tillsammans med hästens dagliga fodergiva i ett foderstatsberäkningsprogram. Därefter kan hon se hur väl hästens alla behov uppfylls eller inte. Till exempel om hästen får i sig tillräckligt med grovfoder, om energi- och proteingivan är rimlig för hästens träningsintensitet och om kalcium- och fosforintaget är i bra balans. I foderstatsberäkningsprogrammet kan man sedan laborera och se hur staplarna förflyttas beroende på vilket foder och vilken mängd som är angiven. Inte nog med det gör även foderrådgivaren en hullbedömning för att se hur foderstaten faktiskt passar hästen. Ibland behöver en perfekt foderstat på papper inte vara den som fungerar allra bäst i verkligheten.

En väska full av kunskap och information!
Exempel: Såhär kan en foderanalys se ut.

Efter rådgivningen fick vi ställa egna frågor som ledde till långa och bra diskussioner, passa på att fundera ut några frågor i förhand eller ett ämne du vill fokusera lite extra på för att effektivisera tiden!

Vill du boka ett eget stallbesök med rådgivning eller har frågor om produkterna i sortimentet går det att boka på tel. 0413 486 100 eller via mejl info@hippolyt.se.

Missa inte att St Hippolyt också har digitala föreläsningar inom specifika områden att ha del av! Föreläsningarna är kostnadsfria och går att hitta på St Hippolyts Facebook, klicka på länkarna i inläggen för att anmäla intresse. Du visste väl även att St Hippolyt är en del av DressagePower Academy och utbildar unga ryttare i foderlära.

Jag fick med mig många bra tips och tankar i hur jag ska tänka kring foder och dess olika egenskaper, och sedan vill jag tillägga att jag aldrig har träffat en sådan trevlig foderkonsulent som värnar om kundens bästa och vill dela med sig av både kunskap och information utan att basera sitt besök på att få sälja foder. En sån sak gör stor skillnad på hur du som kund känner dig bemött och det finns inget annat foderföretag jag har känt mig så proffsigt bemött och välkommen av sedan tidigare. 10 av 10!🌟

Tack Hanna & St Hippolyt

Kommentera